nada se da će pronaći krivca / Načelnik općine Preko: 'Rakitić je bio sklon ostanku, ali njegova supruga se jako prestrašila'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Načelnik Općine Preko Karlo Novoselić kaže kako se ograđuju od suludog incidenta te se nadaju da će policija brzo pronaći krivca

2.7.2016.
13:42
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Iz općine Preko priopćili su da su mještani Čeprljande i otoka Ugljana šokirani jučerašnjim incidentom u kojem je nepoznata osoba kamenom razbila staklo na turističkoj vili u kojoj je ljetovao hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić s obitelji, ističući kako se nadaju da će policija pronaći krivca za ovaj suludi čin.

Image
razbijen jedan prozor /

Mještani Ugljana: 'Nije to bio nikakav organizirani napad na Rakitićevu vilu, ne bismo to dozvolili'

Image
razbijen jedan prozor /

Mještani Ugljana: 'Nije to bio nikakav organizirani napad na Rakitićevu vilu, ne bismo to dozvolili'

"Ograđujemo se od tog suludog čina i uvjereni smo da to nije počinio nitko od naših mještana koji su, štoviše, bili oduševljeni dolaskom poznatog gosta i ne bi napravili ništa čime bi narušili njegov boravak. Nadamo se da će policija brzo i učinkovito pronaći krivca te da će ga se adekvatno kazniti. Ovim činom bačena je mrlja na naše mjesto i naš otok, i uvjereni smo da to nije učinio nitko od lokalnog stanovništva već neki pojedinac kojemu je cilj bio naštetiti reputaciji Ugljana, koji iz godine u godinu postaje sve atraktivnija destinacija", naveo je načelnik Općine Preko Karlo Novoselić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novoselić je rekao kako je odmah nakon dojave o napadu na vilu  s obitelji došao na mjesto događaja zajedno s policijom, ali Rakitić je bio u susjednom kafiću s nogometašem Danijelom Pranjićem.

"Kasnije nas je odveo do mjesta incidenta, vidjeli smo da je jedno staklo razbijeno. Rekao je da su za to vrijeme bili na ručku. U isti tren je izašao van, ali više nikog nije bilo. Susjed do njih je bio u trenutku incidenta na terasi, čuo je prasak stakla, ali je rekao da nije nikoga vidio. Obišli smo oko kuće i pokušali gospodina Rakitića nagovoriti da ostane, ali kazao je da mu se supruga jako prestrašila te da su definitivno odlučili otići", ispričao je Novoselić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO: Dino Stanin/PIXSELL)

Dodao je da su "iznimno zadovoljni što je Ivan Rakitić, unatoč incidentu, otišao s riječima punim hvale za gostoprimstvo mještana. On je, također, bio vrlo susretljiv prema svima koji su željeli fotografiju i autograme te je prava šteta što je morao otići ranije zbog izoliranog incidenta. Ivan Rakitić je i nakon incidenta bio sklon ostanku, ali je nakon konzultacija sa suprugom ipak odlučio napustiti Vilu Mariju", navodi načelnik općine Novoselić. Ujedno se zahvalio obitelji Rakitić na boravku u Čeprljandi te se ispričao  na neugodnosti koju su doživjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, i ovaj slučaj pokazao je obrise medijske histerije pa su se neprovjerene informacije prenosile velikom brzinom i time dodatno nanijele štetu ne samo turizmu našeg otoka, nego i cjelokupnom hrvatskom turizmu. Pozivamo stoga medije na odgovorno i korektno izvještavanje bez bilo kakvih oblika senzacionalizma", dodao je načelnik Općine Preko.

PU zadarska: Istraga u tijeku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz zadarske Policijske uprave je jutros rečeno da je nepoznati počinitelj u petak oko 15 sati na Ugljanu razbio staklo na objektu u sklopu turističkog kompleksa u vlasništvu trgovačkog društva. Nitko nije ozlijeđen, a kriminalistička istraga i potraga za napadačem je u tijeku, kratko su naveli iz PU zadarske. 

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo