NAČELNICA KRIZNOG STOŽERA IMENOVALA '2 NAJVAŽNIJE STVARI NA SVIJETU' VEZANE ZA EPIDEMIJU: / 'Nije gotovo dok nije gotovo'

Image
Foto: Pixsell

'Sada idemo postepeno prema gore, kao što smo i očekivali. Mjere se provode odlično zato što nemamo eksponencijalni rast'

30.3.2020.
21:03
Pixsell
VOYO logo

Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, Maja Grba-Bujević, gostovala je na HRT-u gdje je izjavila kako se Hrvatska dobro nosi s koronavirusom te smatra kako smo na dobrom putu da izbjegnemo talijanski scenarij.

"Nosimo se dobro, samo zato što smo jako rano i na vrijeme uveli sve mjere koje su zaista teške za čuti i provoditi", rekla je Grba-Bujević te dodala kako svi koji se drže mjera imaju dobre rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve ovisi o nama'

"Tako je i Hrvatska na dobrom putu da ovakvim porastom izbjegne ono što svi želimo izbjeći, a to je nagli skok i talijanski scenarij. Samo o nama samima ovisi, koliko ćemo se držati mjera, tako ćemo i proći", upozorila je Grba-Bujević.

Komentirala je nagli rast oboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji, rekavši kako se radi o drugoj najvećoj županiji, ali i da "mjere možda duže putuju do Dalmacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi se moramo držati istih mjera'

"Dalmacija mora shvatiti da su mjere namijenjene za cijelu zemlju, da se svi moramo držati istih mjera i da i o Dalmaciji ovisi naš odgovor koji ćemo dati u ovoj pandemiji", poručila je.

Kazala je i kako su svi koji se drže mjera heroji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo o nama i o baš nikome drugome ovisi koliko će ovo trajati, poručila je Grba-Bujević, dodajući da su higijenske mjere i udaljenost od drugih najvažnije stvari na svijetu", kaže Grba-Bujević.

'Nije gotovo dok nije gotovo'

Nije htjela prognozirati dokad će trajati ovakva situacija. "Nije gotovo dok nije gotovo. Sada idemo postepeno prema gore, kao što smo i očekivali. Mjere se provode odlično zato što nemamo eksponencijalni rast. Ali doći ćemo jednog časa do platoa koji će trajati jedno vrijeme, taj plato može ići, nažalost, i prema gore i prema dolje da imamo što manje oboljelih. A to će upravo ovisiti opet o svima nama", rekla je Grba-Bujević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju oko koronavirusa iz minute u minutu pratite OVDJE.

Image
U RH NOVIH 77 ZARAŽENIH: /

U Splitsko-dalmatinskoj od jutros 10 novih slučajeva; Capak otkrio dokad bi mogle trajati mjere

Image
U RH NOVIH 77 ZARAŽENIH: /

U Splitsko-dalmatinskoj od jutros 10 novih slučajeva; Capak otkrio dokad bi mogle trajati mjere

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo