ročište trajalo pet sati / Na suđenju Alojzu Tomaševiću najdulje svjedočio sin; Mara Tomašević: 'Izgovoreno je puno laži'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

DORH za župana traži deset mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine

16.1.2019.
20:20
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu nastavljeno je suđenje požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću zbog obiteljskog nasilja i nanošenja tjelesnih ozljeda supruzi Mari Tomašević

Na dva ročišta koja su sazvana za danas i sutra pozvano je ukupno deset svjedoka, a među njima su medicinski vještak te sin i snaha koji su sa supružnicima Tomašević živjeli na istoj adresi.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Tomaševića se tereti da je tijekom dvije godine omalovažavao suprugu, prijetio joj, hvatao ju za vrat i šamarao. Za svako djelo pojedinačno, po zakonu mu se može izreći kazna do 3 godine zatvora. Suđenje je danas bilo zatvoreno za javnost.

Rasprava potrajala gotovo pet i pol sati

O okolnostima događaja od 2. listopada 2017. godine, kad je Tomašević fizički napao i ozlijedio svoju suprugu, ali i prethodnim događajima i sukobima u njihovu braku svjedočili njihov sin Danijel, snaha Božena, Tomaševićeva sestra Kata Svalina, zatim Franjo Zadro, brat Mare Tomašević, te Marija Samardžija, ravnateljica OŠ Antuna Kanižlića u Požegi, gdje je gospođa Tomašević zaposlena kao kuharica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Jutarnji list, rasprava je potrajala gotovo pet i pol sati, a samo je Danijel Tomašević svjedočio puni sat. U srijedu je Tomašević nakon završetka rasprave na novinarsko pitanje je li zadovoljan onim što je čuo, kratko rekao: "Postupak je u tijeku i ne bih ništa posebno komentirao".

Mara Tomašević je kazala da je u sudnici "izrečeno puno laži". DORH za župana traži deset mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, a njegova obrana smatra da se kazneno djelo za koje se županu sudi nije ni dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje se nastavlja u četvrtak kad će o ozljedama Mare Tomašević svjedočiti medicinski vještak, a javnost ne bi trebala biti isključena. Predviđeno je još četvero drugih svjedoka, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo