Evo o kome je riječ /

Na snimci Mamića i tamburaša još jedan optuženik - izbačen iz HDZ-a, optužen za brojne malverzacije...

Image
Foto: RTL

Tvrdi da ne poznaje Mamića, iako je s njim na snimci

18.3.2021.
20:15
RTL
VOYO logo

Na snimci druženja s tamburašima koju je osuđeni bjegunac Zdravko Mamić poslao USKOK-u, uz suca Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića nalazi se još jedan optuženik - riječ je o Goranu Soldi, bivšem savjetniku u đakovačkoj tvrtki Univerzal, trenutno nezavisnom lokalnom vijećniku, prenosi Telegram.

Kamera se na Soldi, na snimci, zadržala kratko, ali - mnogi su ga prepoznali. Osim što je na jednoj fotografiji snimljen u društvu optuženog Drage Tadića, te samog Mamića, u čijem je postupku odlučivao, sudac Vekić družio se, dakle, s još jednom optuženom osobom. Dodatno je problematično što je taj sudac i u jednom postupku protiv Solde sudjelovao u donošenju sudske odluke. Protiv Vekića je danas pokrenut sudski postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
novi detalji /

Ekskluzivno: RTL ima presliku računa iz Dubaija za koji Mamić tvrdi da dokazuje kako je ondje platio provod osječkom sucu!

Image
novi detalji /

Ekskluzivno: RTL ima presliku računa iz Dubaija za koji Mamić tvrdi da dokazuje kako je ondje platio provod osječkom sucu!

Od ljudi iz Đakova Telegram doznaje da su i tamburaši koji su ih zabavljali zapravo lokalni muzičari, dok Zdravko Mamić tvrdi da je snimka nastala negdje u Baranji. Jedan od tamburaša  zaposlen je na đakovačkom Novom radiju koji je u vlasništvu Mile Kaselja, Soldinog suoptuženika. Soldo tvrdi da se ne sjeća Vekića, te da je na fešti bilo puno nepoznatih ljudi. Rekao je kako ne poznaje ni Mamića, ni Tadića.

Za što je sve kriv Goran Soldo?

Goran Soldo je zajedno s Milom Kaseljem optužen zbog sumnje da su gradsku komunalnu tvrtku oštetili za preko 18 tisuća kuna. Uz njih dvojicu optužnicom je obuhvaćen i bivši šef Čistoće Tomislav Vuković. Novcem Univerzala, sumnja se, plaćali su si gorivo u privatnim vozilima, a sve su pravdali kupnjom goriva za radne strojeve, piše ovaj list. Pod istragom su i zbog malverzacija kojima su ovoj tvrtki nanijeli štete veće od milijun kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaselj i Soldo bili su članovi HDZ-a, ali su izbačeni prije nekoliko godina. 2017., u ljeto, dobili su otkaze i u Univerzalu koji je preuzela nova uprava. Kaselj je u međuvremenu bio i u HSS-u, a Soldo je nakon izlaska iz HDZ-a postao nezavisni vijećnik Grada Đakova. Većinu prijava protiv Kaselja i Solde podnijelo je upravo novo čelništvo Univerzala na čelu s direktorom Stjepanom Ripićem (HDZ). Postupak se nastavlja na Županijskom sudu u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo