pod pokroviteljstvom predsjednice / Na skupu udruge 'U ime obitelji' homoseksualnost izjednačili s - pedofilijom i zoofilijom

Image
Foto: RTL

'Ako za znanost homoseksualnost i biseksualnost nisu poremećaji, zašto onda ne legalizirati i pedofiliju, i 'vezu' između čovjeka i životinje', upitao se prof. Rumboldt s Medicinskog fakulteta u Splitu

24.10.2016.
14:14
RTL
VOYO logo

"Edukacija o rodnom identitetu, kojom sustav danas djeci poručuje da je sve prihvatljivo, može prolaznu, normalnu zbunjenost djece oko vlastitog spolnog identiteta pretvoriti u mišljenje da zaista jesu to što misle da jesu", izjavio je jučer nastavljenoj konferenciji 'Obitelj i škola: ključ odgoja za vrijednosti' u organizaciji udruge U ime obitelji gost konferencije Alessandro Fiore iz talijanske udruge Pro Vita, jedne od najaktivnijih udruga u Italiji kad su u pitanju zabrana abortusa te zaštita braka kao zajednice muškarca i žene, piše Novilist.hr.

Talijanski primjer

Osvrnuo se, naime, na projekt kojim Italija od vrtićke dobi pa nadalje u školi djecu uči kako je normalno, na primjer, biti dječak, a osjećati se, smatrati djevojčicom, ili da je brak dvojice muškaraca, s djetetom kojeg je rodila surogat majka, također potpuno prihvatljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljedice takve edukacije su brojne. Kod djeteta to izaziva zbunjenost oko vlastitog spolnog identiteta. Činjenica je da u više od 90 posto slučajeva poremećaj, zbunjenost oko identiteta, primjerice dječaka koji se osjeća kao djevojčica, prolazi do adolescencije, jednako tako tako i osjećaj istospolne privlačnosti. Ako ništa po tom pitanju ne činimo, problem ode. S ovakvim će obrazovanjem, međutim, djeca misliti da je njihova zbunjenost stvarnost", kazao je Fiore na skupu koji je okupio pristaše udruge U ime obitelji, nastavnike i odgajatelje koji su njegovo izlaganje popratili velikim pljeskom.

Rodna pripadnost

Rodnu pripadnost problematizirao je i prof.dr. Zvonko Rumboldt s Medicinskog fakulteta  u Splitu, koji se protivi rodnoj teoriji prema kojoj čovjek za sebe može, kaže, 'izabrati' jedan, ili više rodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pojam spola je ukinula Svjetska zdravstvena organizacija, napominjući da je osoba definirana rodom, a ne spolom. To znači da dječak u jednom trenu može za sebe reći da je dječak, pa onda djevojčica, i tako dalje. To sve zbunjuje, jednako kao i primjer para u kojem je muž bio žena, ali je rodio dijete, i slični primjeri", kazao je Rumboldt.

"Rodna teorija, ističe, tvrdi da je znanstveno utemeljena, makar bi znanost trebala biti hladna, lišena svih emocija. Etika je ta koja vrednuje i preispituje ono što čovjek osjeća. Ako je sve 'znanstveno' utemeljeno", kaže Rumboldt, i ako za znanost homoseksualnost i biseksualnost nisu poremećaji, pa takvi parovi imaju pravo legalizirati svoje brakove, zašto onda ne legalizirati i pedofiliju, kao i, primjerice, 'vezu' između čovjeka i životinje, upitao je profesor, prenosi Novilist.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo