incidenti u kampanji / Na riječkoj tržnici fizički napadnut Željko Jovanović, Obersnel iščupao aktivistkinji kišobran

Jedan od članova 'Pokreta otpora' nasrnuo je danas na riječkoj tržnici na Željka Jovanovića gurajući ga rukama, a Obersnel se upustio u verbalni obračun s aktivistkinjom

5.9.2016.
12:33
VOYO logo

Pripadnici Pokreta otpora Slavice Šote grubo su vrijeđali čelnike Narodne koalicije danas u Rijeci te je čak došlo i do fizičkog obračuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Zoran Milanović i Željko Jovanović jutros su stigli na riječku tržnicu na druženje s građanima. Tada je Mićo Antolović fizički napao Željka Jovanovića te je policija morala intervenirati i na kraju ga odnijeti.

Okupljeni članovi Pokreta otpora su Milanovića optužili da je zajedno sa Slavkom Linićem opljačkao Rijeku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On ih je pozvao na kratki razgovor u prostorije riječkog HSU-a. Međutim, nakon toga je Milivoj Antolović  nasrnuo na prvoga na listi u VIII. izbornoj  jedinici Željka Jovanovića gurajući ga rukama.

"Mićo, smiri se! Ne radi gluposti, zajedno smo išli u školu, znamo se. Znaš da ako se itko borio protiv korupcije, da sam to bio ja", pokušavao ga je Jovanović smiriti. No, u konačnici je morala intervenirati policija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

(Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel također je bio protagonistom incidenta. Naime, njemu je također prišla aktivistkinja Pokreta otpora i počela ga nazivati 'debelim gov***'. Njemu nisu najbolje sjete te uvrede, stoga joj je iz ruke iščupao kišobran. Ona ga je nastavila vrijeđati, a Obersnel kada je shvatio da ga se snima, malo se pribrao i upustio se u verbalno prepucavanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik SDP-a  je u razgovoru s novinarima rekao da će biti vrlo zadovoljan ako koalicija ostvari bolji rezultat nego na prošlim izborima jer to,  kako je rekao, predstavlja, 'matematički napredak, ali govori i kako su ljudi prepoznali ovu farsu zadnjih sedam - osam mjeseci i tko je radio da bi bilo danas nešto bolje'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući rezultate anketa po kojoj Narodna koalicija pobjeđuje na izborima, ali ne dobiva dovoljno glasova za sastavljanje vlade, Milanović je kazao. "To su samo ankete. Na prošlim izborima smo bili u egalu, ali nismo skupili dovoljan broj zastupnika“.

"Ako je anketa uhvatila trend, a to nikada ne znate, iako iskustvo od prije godinu dana pokazuje da su ankete hvatale trend, ja sam zadovoljan ako imamo nešto veću podršku“, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je kazao i kako je pravilo da vladu sastavlja onaj tko prvi skupi 76 zastupnika vrlo jednostavno ali da je to malo teži postupak.

Na novinarsko pitanje 'što misli zbog čega bi sad Most otišao SDP-u, ako je prošli put otišao HDZ-u', Milanović je rekao: "Ne mislim o tome. Borimo se, radimo. Ne komentiram, ne postavljam uvjete i ne ucjenjujem“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo