ZAPOČELA NOVA RUNDA: / Most na pregovorima želi i Transparency International

Image
Foto: Pixsell, Patrik Maček

Most nezavisnih lista danas nastavlja pregovore sa SDP-om i HDZ-om. Teme pregovora su porezni i financijski sustav.

23.11.2015.
11:22
Pixsell, Patrik Maček
VOYO logo

Pregovori sa SDP-om započet će u 10 sati u stranačkim prostorijama te stranke na Iblereovom trgu, a s HDZ-om u 13 sati na Trgu žrtava fašizma.

Iz Mosta su priopćili da su njihovi pregovarači Ivan Lovrinović, Marinko Škare, Tea Golja, Slaven Horvat, Juro Martinović i Ladislav Turčinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovarački tim SDP-a i ovoga puta vodi potpredsjednik Vlade Branko Grčić, koji je novinarima kazao kako je riječ o važnim temama te podsjetio kako je nužno nakon tehničkoga donijeti državni proračun za 2016.

Zamoljen da ocjeni dosadašnji tijek pregovora, Grčić je kazao kako je rasprava bila na dosta kvalitetnoj razini. "Pripremili smo odgovore na teme koje smo do sada raspravili i ovih dana ćemo te odgovore razmijeniti s kolegama iz Mosta", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most: MONETARNA I FISKALNA POLITIKA – SMJERNICE

Most: OBRAZOVANJE, ZNANOST I TEHNOLOGIJA – SMJERNICE RAZVOJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrelja: Zainteresiran za reforme u mirovinskom sustavu

U pregovorima sudjeluje i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, koji je posebno zainteresiran za reforme koje se predlažu u mirovinskom sustavu. "Svaki poremećaj u ovom dijelu može ugroziti naše umirovljenike", rekao je Hrelja, a na pitanje što misli o dosadašnjim pregovorima odgovorio je kako ih "ne može ocijeniti jer je premalo toga išlo van, iako se ranije spominjala transparentnost".

Pregovarače Mosta u poglavlju obrazovanja vodi Gordana Rusak, koju su novinari na ulasku u središnjicu SDP-a upitali namjerava li se navečer priključiti osnivačkoj skupštini stranke Hrid Drage Prgometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To sada nije tema, tema je obrazovanje i znanost", odgovorila je Rusak.

Petrov vjeruje u reformsku vladu

Podsjetimo, u Zagrebu je u nedjelju održan sastanak zastupnika MOST-a, a Božo Petrov je nakon izlaska kazao da i dalje stoji kod zahtjeva za reformskom vladom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PETROV: /

"Ostajemo kod prijedloga reformske vlade, Prgometu želim sreću"

Image
PETROV: /

"Ostajemo kod prijedloga reformske vlade, Prgometu želim sreću"

''Mi smo i dalje za reformsku vladu u kojoj su i HDZ i SDP'', rekao je Petrov i istaknuo kako smatraju kako je to najbolja opcija čak i ako će vlada trajati samo dvije godine.

Kako je najavio, pregovori bi mogli trajati još tjedan dana, a nakon toga se mogu očekivati konzultacije. Sve skupa, kaže Petrov bi moglo trajati 2 do 3 tjedna, ali, naglasio je, to zavisi o HDZ-u i SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da će i oni biti racionalni'', optimističan je Petrov.

Prgomet će i dalje podržavati Most

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši član Nacionalnog vijeća Mosta Drago Prgomet najavio je u nedjelju navečer da će njegova udruga Hrid, s kojom je sudjelovao na prethodnim parlamentarnim izborima u sklopu platforme Most, nastaviti svoj rad kao politička stranka, koja će danas održati osnivačku skupštinu.

Prgomet je kazao da će stranka Hrid nastaviti raditi u okviru političke platforme Most koji ima njihovu apsolutnu potporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo