'u ime važnijih stvari' /

Na prozivke iz HDZ-a Milorad Pupovac odgovorio - javnom šutnjom!?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Danas i ovdje, u Hrvatskoj, za svakog pa i za mene kao njezina državljanina i narodnog zastupnika, postoje neusporedivo važnije stvari i od mojeg imena'

8.5.2017.
17:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na žestok napad iz HDZ-a Milorad Pupovac odgovorio je šutnjom!

Image
Brkić odbrusio sdss-u /

'Neće Pupovac određivati sastav Vlade! Kako bi bilo da ja Vučiću govorim što da radi?'

Image
Brkić odbrusio sdss-u /

'Neće Pupovac određivati sastav Vlade! Kako bi bilo da ja Vučiću govorim što da radi?'

"Danas ih je više posegnulo za mojim imenom. Ja za njihovim ne kanim posezati. Posebno ne danas i ne ovdje. Danas i ovdje, u Hrvatskoj, za svakog pa i za mene kao njezina državljanina i narodnog zastupnika, postoje neusporedivo važnije stvari i od mojeg imena i od imena onih koji za njim posežu. U ime tih važnijih stvari odgovorit ću im javnom šutnjom čak i na ono na što u nekim drugim danima i nekim drugim prilikama ne bih šutio", napisao je Pupovac na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Pupovca i nacionalne manjine prozvao je Milijan Brkić danas poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pupovac je član Sabora kao pripadnik nacionalnih manjina i kao takav podupire Vlade. Ali isto tako, Pupovac i nacionalne manjine neće određivati sastav Hrvatske vlade. Ovo je hrvatska država i uz nacionalne manjine odlučuju Hrvatice i Hrvati. Ovo je naša zemlja, a ne nečija tuđa. Zamislite kako bi bilo da ja odavde govorio kako će Vučić u Srbiji rekonstruirati srpsku vladu. Tko sam ja i otkud meni pravo za takvo što?", rekao je Brkić komentiravši raniju Pupovčevu izjavu da će doći do šire rekonstrukcije Vlade.

Na Brkićeve izjave reagirao je i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

"Sloboda izbora i pravo biti drugačiji su temeljne ustavne odredbe Republike Hrvatske! Ovoj neodgovornoj izjavi, kojom se ponovno dijeli Hrvatska, nema mjesta niti u javnom prostoru, ali nema mjesta u onoj otvorenoj i tolerantnoj Hrvatskoj koju želimo graditi i u kojoj se moraju i trebaju poštovati zagarantirana prava bez obzira na spol, dob, boju kože, vjersku ili nacionalnu, ili bilo koju drugu manjinsku pripadnost. Zato tražimo hitnu ispriku gospodina Brkića svim nacionalnim manjinama i svima onima koji su možda u Hrvatskoj drugačiji i zaslužuju da kao takvi daju svoj doprinos razvoju Hrvatske", rekao je predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo