Na Prisavlju se odvija bitka za životni prostor!

Redakcija Dossier.hr-a raseljena je širom Prisavlja, a u njihovim prostorijama sjedit će detronizirana kraljica TV-novinarstva Hloverka Novak-Srzić i njen pomoćnik Dražen Majić.

27.1.2010.
17:22
VOYO logo

Smijenjena urednica Dossier.hr-aAna Jelinić i novinari koji su radili na toj emisiji deložirani su iz prostorija u kojima su do sada radili, a onamo će se sada preseliti svrgnuta glavna urednica Informativnog programa HTV-a, poznatija kao kraljica TV-novinarstva, Hloverka Novak-Srzić i njen pomoćnik Dražen Majić.

Na Prisavlju kažu da na djelu nije nikakva borba za lebensraum, nego "optimizacija prostora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelinić je, naime, s još troje novinara Dossier.hr-a završila u prilično napučenoj prostoriji u kojoj sjedi redakcija Hrvatske uživo, a za ostalih sedam niti ne zna gdje će biti smješteni.

"Koliko ja znam, oni su tražili tu sobu i vrlo sam iznenađena da o 'razbijanju' i raseljavanju redakcije emisije saznajem preko službe koja seli stolove i koja mi govori da se moram maknuti, a ne od v.d. glavnog urednika Renata Kunića. Ja ne znam što on smjera s tom redakcijom", kazala je Jelinićka. Pita se što Hloverki fali u prostorijama Otvorenog, u kojima je radila prije nego je promovirana u urednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nemam veze sa sobama'

"Ja vam nemam veze sa sobama, to rade nadležne službe. Nemam pojma gdje idem", kratko nam je komentirala Hloverka Novak-Srzić.

Inače, Hloverka je sredinom studenog prošle godine smijenila Anu Jelinić s mjesta urednice emisije Dossier.hr zbog ugošćivanja politologa Darka Petričića, koji je niz državnih dužnosnika u svojoj knjizi optužio za korupciju. Etičko povjerenstvo HRT-a ispituje je li Hloverkina reakcija bila u najmanju ruku ishitrena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Družijanić: Kunić radi novi razmještaj

Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić se najprije zgrozio nad činjenicom da se "mediji spuštaju na tu razinu i bave se razmještajem novinara po Prisavlju" i ustvrdio kako se jednostavno radi o tome da Kunić provodi "Novi razmještaju ljudi kako bi optimizirao prostor".

"Ne seli se samo Dossier.hr nego i druge redakcije, a u dogovoru s Kunićem Ana Jelinić je preseljena u Hrvatsku u živo. Apsolutno neću komentirati tko je što tražio, tko je što dobio jer je to interna stvar HRT-a", kazao je Družijanić na pitanje je li Hloverka "napikirala" baš Jelinićkine prostorije, kao što se priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema informaciju da se Dossier.hr ukida i da emisija ovisi o prostorijama u kojima se radi", zaključuje Družijanić.

Prethodni članci:

arti-201001190153006 arti-201001270294006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo