'ČUDNOVATI NATJEČAJ S ČUDNIM CIFRAMA' / Medicinski tehničar Hitne iz protesta već mjesec dana radi u gumenim čizmama: 'Nije to zezancija'

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

'Iako kolege gledaju na to kao na zezanciju, stvar je zapravo vrlo ozbiljna. Radi se o zaštiti, a ne cipelama', istaknuo je Kulenović

21.8.2021.
12:38
Sanjin Strukić/Pixsell
VOYO logo

Već tri godine djelatnici zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu nisu dobili adekvatnu obuću koja im zakonski pripada jedanput u 365 dana, a upravo je ta činjenica i potaknula djelatnika zagrebačke Hitne pomoći Natka Kulenovića da se odluči na prosvjed. Eto, već mjesec dana na posao dolazi u - gumenim čizmama.

Naime, Kulenović koji već 22 godine radi kao tehničar Hitne pomoći, za portal Dnevnik pojasnio je da dobivanje nove obuće ide putem javnoga natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad Zagreb je do promjene vlasti imao ured za objedinjenu javnu nabavu i preko kojeg je sve išlo. Razumijem da su i poslodavcu ruke vezane procesom javne nabave. Međutim, odjedanput se pojavio čudnovati natječaj s čudnom cifrom i zato to sve traje dugo'', rekao je Kulenović.

Djelatnici su stalno upozoravali da tako više ne može i da se time krši zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jedan kolega je pozvao inspektora zaštite na radu, ali ja taj dan nisam radio. Čovjek je prošao i rekao da bi 90 posto ljudi na hitnoj trebalo zabraniti rad jer nemaju adekvatnu zaštitnu obuću'', prepričao je Kulenović situaciju od prije tri godine.

Image
ŠOK U ZADRU /

'Mojoj majci su običnu čašu vode u slastičarnici naplatili 6 kn'; Slastičarnica tvrdi da se radi o specijalnoj vodi

Image
ŠOK U ZADRU /

'Mojoj majci su običnu čašu vode u slastičarnici naplatili 6 kn'; Slastičarnica tvrdi da se radi o specijalnoj vodi

I stoga se ove godine dosjetio obuti čizme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije to zezancija'

''Iako kolege gledaju na to kao na zezanciju, stvar je zapravo vrlo ozbiljna. Radi se o zaštiti, a ne cipelama'', istaknuo je Kulenović, pa kroz smijeh ispričao i jednu anegdotu: "Kada nemam vremena, a netko me upita zašto nosim gumene čizme, kažem im da sam osnovao ribolovnu sekciju u hitnoj'', našalio se.

Ipak, dodao je da nije samo poslodavac kriv, već javni natječaji: "'Duboko sam uvjeren da je za vrijeme bivše gradske vlasti sve to išlo s čudnim provizijama'', zaključio je Kulenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kada organizacijskim mjerama, odnosno osnovnim pravilima zaštite na radu nije moguće otkloniti ili u dovoljnoj mjeri ograničiti rizike za sigurnost i zdravlje radnika, poslodavac je obvezan osigurati odgovarajuću osobnu zaštitnu opremu i osigurati da je radnici koriste na propisani način pri obavljanju poslova'', kazali su iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za Dnevnik.hr

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo