Na pitanje o blokadi računa, Kosorica odbrusila: Dajte, odite raditi!

27.10.2011.
11:05
VOYO logo

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor još je sinoć sazvala hitnu konferenciju za novinare kako bi se očitovala informaciji da se protiv HDZ vodi istraga. Obraćanje novinarima trajalo je vrlo kratko, bila su dopuštena svega tri pitanja, a tijekom same konferencije za novinare pristigla je informacija da je stranci blokiran račun. Čelnici HDZ-a pred novinarima su tvrdili da o tome ništa ne znaju, a šefica stranke Kosor poručila im je da 'odu raditi'. Evo kako su se jutros odvijali događaji u vladajućoj stranci.

HDZ-u blokiran račun

10:10 "Ništa vam ne mogu odgovoriti, oprostite, ali doista ne mogu", odgovorio je za Danas.hr šef USKOK-a Dinko Cvitan na upit da potvrdi informaciju o blokadi računa HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9:58 Nakon konferencije za novinare, Jadranku Kosor su na izlaznim vratima stranačke središnjice novinari pitali je li istina da je HDZ-u blokiran račun?

"Ma dajte, odite raditi!", bilo je jedino što je predsjednica stranke odgovorila na tu temu. Ostali stranački 'prvaci', poput Milinovića i Popijača, nisu željeli također ništa reći o informacijama vezanima za blokadu računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hebrang je tek pitao odakle ta informacija te obećao da će provjeriti njezinu istinitost.

9:52 Na pitanje je li znala odakle se i kako financira HDZ-ova kampanja, rekla je da će o tome odgovarati istražnim tijelima. "Mi smo demokratska stranka imamo puno novca od članarine i iz državnog proračuna i imamo pravo na legalne donacije", izjavila je Kosor na kraju kratke konferencije za novinare te navela da se kampanja financira na najlegalniji način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9:49 Na pitanje kako komentira pokretanje istrage u vrijeme predizborne kampanje, rekla je da HDZ kao politička stranka ima pravo razmišljati o tome da je ovaj timing izabran da bi se naštetilo stranci.

Izjavila je i kako vjeruje da USKOK radi svoj posao, te je kazala da potpuno podržava Bajića i Cvitana da nastave te procese u svim smjerovima, a temeljem načela za koje su se opredijelili u borbi protiv korupcije, bez obzira na ime i prezime te stranačku pripadnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba je prijetila Bajiću da će ga maknuti s njegovog mjesta, dodala je.

Napad je najbolja obrana?

9:45 Izaći ćemo iz ovoga kao čvrsta stranka koja je prva pokrenula borbu protiv korupcije, uvjerena je šefica HDZ-a Kosor, koja je najavila kako isto tako neće posustati u propitivanju što je s riječkim tržnicama, nestankom milijuna kuna iz riječkog proračuna, što je s raznim knjigama koje su napisane, čime je aludirala na Radimira Čačića, što je s iskazom Ivana Zvonimira Čička i velikim aferama vezanim za Županiju sisačko-moslavačku i veliku aferu u Hrvatskim cestama o kojoj svi šute, "pa i novinari".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9:41 "Svi članovi stranke i Predsjedništva spremni su na razgovor s USKOK-om", rekla je Kosor te dodala kako HDZ pokazuje da su mu interesi nacije i naroda iznad stranačkih.

Najavila je da će tražiti da se istraži curenje informacija iz istrage i da se sankcioniraju odgovorni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Težak trenutak u povijesti stranke'

"Mi se kao stranka možemo vratiti i u baraku na Jarunu i krenuti od nule, ali potrudit ćemo se da se to ne dogodi", rekla je Kosor te nazvala HDZ strankom poštenih ljudi od kojih mnogi plaćaju članarinu.

9:38 HDZ je dobio obavijest da je izdan nalog za proširenje istrage protiv HDZ-a kao pravne osobe. To je iznimno težak trenutak u povijesti naše stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je pretposljednja stanica križnog puta koji prolazimo od 1. srpnja 2009., otkada je otišao predsjednik Ivo Sanader. Ovaj trenutak neće ni za milimetar poljuljati našu borbu protiv korupcije i kriminala.

Mi smo jedina stranka koja je pokrenula tu borbu i sada se čini da se to vraća kao bumerang", rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9:30 Prije dolaska u dvoranu za održavanje konferencije za novinare predstavnici medija su upozoreni da će predsjednici HDZ-a moći postaviti svega tri pitanja.

Podsjetimo, dan nakon što je potpredsjednik Vlade i HDZ-a Darko Milinović medijima potvrdio da se protiv njegove stranke ipak vodi istraga, koliko god je Vladimir Šeks neutemeljenom HDZ-ovac , predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor sazvala je konferenciju za medije bez naznačene teme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parlamentarni izbori su za nešto više od mjesec dana, a to je razdoblje kada sve stranke ulaze u kredite i prazne džepove zbog plaćanja kampanja. Najrastrošnija stranka u kratkoj povijesti Hrvatske je HDZ, a ukoliko je točno da ih Državno odvjetništvo u optužnici tereti za udruženi kriminal prilikom financiranja izbornih promidžbi, prijeti im blokada računa.

specijal-201011220227004-Više o temi HDZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110261068006 arti-201110250116006 arti-201110240065006 arti-201110250258006 arti-201110260216006 arti-201105300236006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo