ŽENA JE LIJEČNIKU POD STOLOM DALA 3000 EURA DA JOJ SPASI MUŽA: / Otkriveno kako se brani osumnjičeni splitski kirurg

Image

O optužbama za primanje mita nije govorio, ali je istaknuo kako se klijent aktivno branio

2.12.2018.
17:00
VOYO logo

"U svoje osobno ime i u ime operatera koji je obavio operativni zahvat, izražavam najiskreniju sućut i žaljenje obitelji Adžaip zbog smrti člana njihove obitelji", počeo je splitski odvjetnik Vinko Ljubičić, koji brani splitskog kardiokirurga osumnjičenog za primanje mita.

Image
ZAR JE MOGUĆE DA HRVATSKO ZDRAVSTVO OVAKO FUNKCIONIRA?! /

'U bolnici su mi rekli da za operaciju supruga moram podmititi liječnika'

Image
ZAR JE MOGUĆE DA HRVATSKO ZDRAVSTVO OVAKO FUNKCIONIRA?! /

'U bolnici su mi rekli da za operaciju supruga moram podmititi liječnika'

ISPOVIJEST ŽENE KOJA JE PRIJAVILA SPLITSKOG KIRURGA: ‘Bih li učinila isto da mi je suprug preživio? Vjerojatno bih šutjela, a evo i zašto’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će biti sa snimkom?

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je policija razgovarala sa svima uključenima. Nakon obavijesnih razgovora s kirurgom, s Ljubicom Adžaip, suprugom preminulog Ivice, koja je liječniku, kako tvrdi, u dva navrata dala mito u visini od tri tisuće eura, ali i medicinskom sestrom koja je Adžaip uputila na liječnika, odvjetnik je istaknuo kako ne smije govoriti o istrazi te nije komentirao je li klijent uzeo mito, niti hoće li se koristiti snimka razgovora udovice i kardiokirurga koristiti kao dokaz, ali je rekao kako se njegov klijent aktivno branio na sudu i žestoko odbacio tvrdnje kako je pacijent preminuo jer je kardiokirurg otezao s operacijom.

U slučaju Iice Adžaipa, neslužbeno doznaje Slobodna, bila je riječ o vrlo zahtjevnoj operaciji tijekom koje mu se doslovno spašavao život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije došlo do propusta u vremenu i načinu operacije'

"Moram odlučno demantirati navode i napise o tome da je u postupanju liječnika, odnosno moga klijenta, došlo do bilo kakvog propusta u vremenu i načinu operacije", rekao je za Slobodnu i nastavio:

"Nije točno da je liječnik operater na bilo koji način zakasnio s operacijom, a posebice stoga što je predoperativnu kardiološku obradu pacijenta obavljao sasvim drugi odjel, na koji je pacijent primljen pri dolasku u bolnicu. Prilikom vršenja kardiološke medicinske obrade, na rezultate te obrade ni na koji način nije mogao niti je utjecao kardiokirurg koji je poslije operirao pacijenta", objasnio je Ljubičić, dodajući kako je pacijentu tuijekom operacije ustanovljena sasvim druga dijagnoza od one koja je postavljena tijekom obrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kirurg negirao počinjenje djela

"To će vjerojatno potvrditi i obdukcija koja je provedena. Stoga, pripisati da je liječnik odugovlačio s operacijom jednostavno nije točno, a sve drugo će biti utvrđeno tijekom istrage. Na kraju moram istaknuti da je moj klijent pred sucem istrage dao vrlo aktivnu obranu i da je negirao počinjenje kaznenog djela", zaključuje odvjetnik Vinko Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo