Čičak najavio pravne korake / Na meti DORH-a i HHO: 'Ovo je ludost, to je protivno svim principima pravne države'

DORH istražuje Hrvatski helsinški odbor, odnosno milijun i 800 000 kuna donacija koje im je dao Agrokor

16.5.2018.
20:59
VOYO logo

Afera Hotmail dobiva i pravosudni nastavak. USKOK je pokrenuo izvide u slučaju zbog kojeg je Vladu napustila ministrica gospodarstva Martina Dalić. Istražitelji kreću u akciju temeljem kaznenih prijava dosad podnesenih protiv Dalić. Istraživat će se sve – je li kao državna dužnosnica prekršila zakon, ali i sve okolnosti e-mail prepiske njezine skupine Borg, među kojima su i neki dobro zaradili na Agrokoru. 

Iz DORH-a doznajemo kako je Glavni državni odvjetnik zatražio žurno postupanje u prikupljanju dokumenata, a u sve je uključen i MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja vam ne mogu govorit što policija konkretno radi, međutim sigurno što mogu reći je da radi u koordinaciji s DORH-om i da provodi sve one radnje koje policija treba provoditi", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

DORH će provjeriti navode vezane uz dvije kaznene prijave koje su jučer podnesene. Jednu od njih podnio je Živi zid.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakih nekoliko dana ili tjedana, kako procjenimo da je potrebno, ćemo ići tamo i vršit ćemo pritisak, odnosno pitat ćemo što se radi po ovoj kaznenoj prijavi. Mi smo zagrizli za ovo i nećemo popustiti", poručio je Ivan Vilibor Sinčić.

Istražuje se e-mail prepiska grupe Borg, ali i SMS-ovi koje je DORH-u predao Ivan Zvonimir Čičak. No, kako doznajemo, DORH istražuje i Hrvatski helsinški odbor, odnosno milijun i 800 000 kuna donacija koje im je dao Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ne da je ludost, to je protivno svim principima pravne države. O ovome i drugim stvarima mi ćemo ovaj tjedan obavijestiti europske institucije i nevladine udruge. To će zdrmat dobro, znate", rekao je Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo