Uz glazbu i poeziju / Lukasu Noli prijatelji su na komemoraciji slavili život: 'Bio je najkulerskiji frajer'

Uz Pipse, poeziju, počast njegovom humoru, ljudskosti rekli su i da je 'bio najkulerskiji zagrebački kauboj, a kauboji uvijek odlaze prokleto prerano'

3.11.2022.
17:02
VOYO logo

Obitelj, kolege i prijatelji komemoracijom su se u zagrebačkom kinu Tuškanac oprostili od redatelja i scenarista Lukasa Nole, koji je preminuo u 59. godini nakon duge i teške bolesti.

Oprostili su se od njega baš kao što je živio - potpuno iskreno, uz pokoji stih i pjesmu. Maja Oštro Flis...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih rekla da je Lukas bio baš onako 'XXXL čovjek'. On je i privatno i u svom umjetničkom smislu bio potpuno izniman i mislim da će se to kroz vrijeme sve više potvrđivati. Jer tako veliki ljudi, s toliko puno ljubavi, humora... On je potpuno bio izuzetan i mislim da će se kroz sve ove godine to potvrđivati", kazala je za RTL glumica Jelena Miholjević (cijela izjava je objavljena ranije u Vijestima).

Glumica Ecija Ojdanić: "Taj njegov duh, umjetnik, zaje*ant, prijatelj, čovjek, otac, muž... Nekako, koliko god mi je teško, kad sve to vidim, budem toliko ponosna na njega i na njegov život."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je reći da se na komemoraciji može slaviti život, ali komemoracija za redatelja, scenarista Lukasa Nolu bila je upravo to. Uz Jamesa Browna i "I feel good"… prijatelji, obitelj, kolege, suradnici iz svijeta glume prisjetili su se njegovog bogatog filmskog stvaralaštva, ljubavi prema glazbi…

Ali i ljubavi prema poeziji. Ovo je dio stihova iz Noline zbirke pjesama, koju je posvetio supruzi Barbari...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rubac na mikrofnu kao gorki podsjetnik na lavovsku borbu s bolešću, koju je vodio godinama. Puno je uspomena na Lulija, kako su ga zvali oni koji su mu bili najbliži.

Glumica Tihana Lazović Trifunović: "Jedna gromada od čovjeka, on je meni dao prvu ulogu na filmu, bit ću mu zahvalna do kraja života na svemu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redatelj Vinko Brešan: "Bio je izrazito duhovita osoba, taman humor, opor humor, ali meni je to jako pasalo."

Lukas Nola učinio je puno za hrvatski film, kao i za mlade naraštaje na dramskoj akademiji kojima je predavao, koje je učio zanatu. Za mnoge od njih uzor, mentor i prijatelj, koji će biti pokopan sutra na zagrebačkom Mirogoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redatelj Danilo Šerbedžija: "Frajer i kauboj, bio je je*eni frajer. I bio je najkulerskiji zagrebački kauboj. A kauboji uvijek odlaze prokleto prerano."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo