investicijski raj /

Na istarskom poluotoku bujaju investicije: svi žele luksuzne nekretnine, potražnja premašila ponudu

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Prema nekim procjenama, potražnja je dvostruko veća od ponude, a radi se o zemljištima s pogledom na more, vilama za odmor i drugim luksuznim kućama

13.5.2018.
16:00
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Istra je postala pravi mali raj za investitore, barem ako je suditi prema razvoju situacije na tom poluotoku u posljednjih nekoliko mjeseci, piše Glas Istre. 

Naime, potražnja za luksuznim nekretninama u Istri trenutno je tako velika da ju ponuda ne može pratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim procjenama, potražnja je dvostruko veća od ponude, a radi se o zemljištima s pogledom na more, vilama za odmor i drugim luksuznim kućama. Investitori stoga sada kupuju brojne nekretnine, kako one uz more, tako i one na kopnu, a godišnji porast investicije zasad je stao na 10 posto. 

Tu su i povoljni krediti banaka. Agenti za nekretnine ističu da je takva investicija korisna, jer će se nekretnina dio godine iznajmljivati, a dio koristiti u osobne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijene nekretnina imaju tendenciju rasta, i to zbog rasta potražnje. Godišnji povrat investicije od prihoda iznajmljivanja iznosi u prosjeku 8 posto od uloženog, ali i vrijednost nekretnine na tržištu nekretnina raste", prokomentirala je voditeljica poslovnice agencije za nekretnine Dogma, Lorena Kogej, piše Glas Istre. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo