Svjetski top festival /

Na festivalu u Cannesu premijerno je zasjala i zvijezda redateljice iz Dubrovnika

Image
Foto: RTL

Hrvatska filmove u Cannesu nije predstavila od 2015., kada je na festivalu prikazan "Zvizdan" Dalibora Matanića

11.7.2021.
7:55
RTL
VOYO logo

Iz Dubrovnika je i redateljica Antoneta Alamat Kusijanović koja je stala rame uz svjetsku elitu na prestižnom Filmskom festivalu u Cannesu. Tamo je predstavila svoj dugometražni prvijenac "Murina."

Nakon godine dana pauze zbog pandemije koronavirusa, 74. izdanje filmskog festivala ponovno se održava uživo, a u grad na Azrunoj obali  stigle su brojne svjetske zvijezde i turisti. Detalje ima Ida Hamer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lica sa svjetskih naslovnica nakon dugo vremena šeću crvenim tepihu. Glamurozni događaj prvi je veći filmski festival koji se u potpunosti održava uživo od početka pandemije.

Na prvi pogled sve izgleda kao uobičajeni Canneski festival. Ali iza kulisa, u kinima se moraju nositi maske i to crne boje, a oni koji dolaze izvan Europske unije, bez obzira na to jesu li cijepljeni ili ne, moraju se testirati svakih 48 sati. U ovom se šatoru svakodnevno testira oko 3 tisuće ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama "Murina" Dubrovčanke Antonete Alamat Kusijanović premijerno je prikazana upravo na ovom prestižnom Filmskom festivalu. Hrvatska inače filmove u Cannesu nije predstavila od 2015., kada je na festivalu prikazan "Zvizdan" Dalibora Matanića

Riječ je o obiteljskoj drami o šesnaestogodišnjoj Juliji čiji napeti odnos s opresivnim ocem Antom doseže točku pucanja kada u njihov dom na izoliranom hrvatskom otoku stigne stari obiteljski prijatelj.

Cijeli prilog s isječkom iz filma pogledajte u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo