Na biračkom mjestu preminula jedna osoba

U Požegi je preminula jedna osoba starije životne dobi tijekom glasovanja, objavio je predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin. Osim tog slučaja, izborni je dan prošao mirno

28.12.2014.
19:34
VOYO logo

Birač starije životne dobi preminuo je prirodnom smrću na biračkom mjestu 10. u Požegi, potvrdili su u DIP-u.

Policija je javila da nije bilo ometanja reda i mira na biralištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je u nekim krajevima stvarao obilni snijeg.

Tako na vrgoračkom području jedno biralište nije otvoreno, a četiri biračka mjesta bila su bez struje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva u Vrgorcu Đino Ružičanin rekao je da biralište u Poljicima nije otvoreno do 16,30 sati, da su u kontaktu s Državnim povjerenstvom i traže neki način da se biračima u Poljicima omogući glasovanje.

Zaseoci Kovačevići i Knezovići nemaju struje, a zbog snijega je slab odaziv na birališta u planinskim selima, jer je gotovo nemoguć promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno posla za HGSS

Cijelo pomagala je Hrvatska gorska služba spašavanje (HGSS) koja je prevozila članove Izbornog povjerenstva na biračka mjesta.

"Vrgorački vatrogasci su do 16 sati imali 50 intervencija, izvlačili su vozila iz snijega, prevozili promatrače i članove povjerenstva na biračka mjesta te u neka sela dostavljali hranu i piće", rekao je dežurni operativac DVD Vrgorac Ivica Domanžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri biračka mjesta u samoborskom gorju, sa 72 birača, otvorena su poslijepodne, zahvaljujući službama koje su uspjele pročistiti cestu, no zbog obilnog snijega upitno je kako će se vratiti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo