Na 4 mjesta u stranci želi sjesti desetak SDP-ovaca

Summit SDP-a koji se ovog vikenda održao u Poreču uvod je u unutarstranačke izbore koji će se u vladajućoj stranci održati vjerojatno krajem svibnja.

5.3.2012.
6:51
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović zasigurno neće imati protukandidata na unutarstranačkim izborima jer su apsolutno svi u stranci svjesni da on, nakon izborne pobjede i preuzimanja vlasti, te stalnog rasta rejtinga među građanima, ima neprikosnoven položaj.

No, promjena u SDP-u će ipak biti: naime, Milanović će udvostručiti broj potpredsjednika i članova Predsjedništva koji će se birati na konvenciji. Tako se očekuje da će SDP ubuduće imati četiri potpredsjednika, umjesto dosadašnja dva, a deseteročlano Predsjedništvo sada će porasti na 18 članova, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 4 mjesta desetak kandidata

Kako sada stvari stoje, kandidata za četiri potpredsjednička mjesta moglo bi biti i desetak: sadašnji potpredsjednici Milanka Opačić i Zlatko Komadina ponovno bi se mogli kandidirati za iste funkcije, a moguće su kandidature i Arsena Bauka, Gordana Marasa, Borisa Šprema i Željka Jovanovića, potom Davora Bernardića, Ranka Ostojića, Mirele Holy, Nevena Mimice...

Također, koliko je zasad poznato, dio dosadašnjih članova Predsjedništva to želi i dalje ostati, kao naprimjer Vojko Obersnel. Za 18 mjesta u Predsjedništvu mogli bi se kandidirati svi ministri, osim Ante Kotromanovića koji nema tih ambicija, te Slavka Linića koji je ljetos izjavio da je protiv dupliranja funkcija u stranci i u vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željka Antunović više nema šanse

Jasno je i da neki više neće dobiti šansu. Primjerice, ako se Željka Antunović i kandidira na neku od viših funkcija, šanse da prođe bit će za nju izuzetno male. Sama činjenica da nije ni pozvana na skup u Poreč, a članica Predsjedništva je, dovoljno govori o tome koliku podršku Milanovića ima.

U svakom slučaju, odluka o raspisivanju izbora bit će donesena iduće subote na sjednici Glavnog odbora SDP-a u Zagrebu, kad će biti poznat datum održavanja izbora. Podsjetimo, oporbeni HDZ svog predsjednika ili predsjednicu bira 20. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo