HRVATI, STOJ! / MVEP upozorava građane da ne idu u Ukrajinu: 'Zbog pogoršanja sigurnosne situacije savjetujemo izbjegavanje svih putovanja...'

Image
Foto: Profimedia

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova upozorilo je građane Hrvatske da izbjegavaju putovanja u Ukrajinu, naročito u pogranična područja te da odgode putovanja u druge dijelove zemlje

25.1.2022.
12:07
Profimedia
VOYO logo

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u ponedjeljak je preporučilo hrvatskim državljanima da izbjegavaju putovanja u Ukrajinu, napose u regije koje su na granici s Rusijom. Ministarstvo preporuča i da se putovanja u druge dijelove te zemlje odgode.

Image
PUTIN KREĆE U INVAZIJU? /

Znakoviti potezi Amerikanaca i Britanaca: Izvlače ljude iz Ukrajine, upozoravaju na putovanja...

Image
PUTIN KREĆE U INVAZIJU? /

Znakoviti potezi Amerikanaca i Britanaca: Izvlače ljude iz Ukrajine, upozoravaju na putovanja...

“Zbog pogoršanja sigurnosne situacije u Ukrajini i koncentriranja oružanih snaga Ruske Federacije u područjima prema granici s Ukrajinom, hrvatskim državljanima savjetujemo izbjegavanje svih putovanja u područja istočne Ukrajine koja graniče s Ruskom Federacijom, a osobito u područja koja su pod kontrolom Ukrajine, a koja graniče s privremeno okupiranim područjima samoproglašenih i međunarodno nepriznatih entiteta – 'Donjecke Narodne Republike' i 'Luganske Narodne Republike'. Nadalje, hrvatskim državljanima savjetujemo i izbjegavanje svih putovanja u područja Ukrajine koja su u blizini linije razdvajanja s trenutno okupiranim područjem Autonomne Republike Krim i grada Sevastopolja te izbjegavanje putovanja u područja sjeverne Ukrajine koja su u blizini granice s Republikom Bjelorusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za putovanja u ostale dijelove Ukrajine, hrvatskim državljanima savjetujemo da do daljnjeg odgode putovanja koja nisu nužna. Ukoliko nisu u mogućnosti odgoditi putovanje u Ukrajinu, hrvatskim državljanima preporučamo oprez i svakodnevno informiranje o trenutnoj situaciji iz svih raspoloživih medijskih izvora, uz prethodnu konzultaciju s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Ukrajini”, stoji na stranicama Ministarstva.

Upozorenje je stiglo nakon što je NATO izvijestio da će poslati dodatne brodove i zrakoplove u istočnoeuropske zemlje te je stavio dio trupa u stanje pripravnosti. Rusija optužuje NATO da izaziva eskalaciju napetosti. Traži pisana jamstva da se NATO više neće širiti na istok te dodaje da ne planira invaziju, iako je rasporedila 100.000 vojnika na granicu s Ukrajinom. SAD i Velika Britanija su već povukle dio osoblja iz Ukrajine, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo