probijene mjere / MUP o Brkićevim dojavama 2011. godine: 'Dvaput smo izvještavali DORH'

Image
Foto: PIXSELL

Prvi put su tužiteljstvo obavijestili krajem lipnja 2011. godine i potom sredinom srpnja 2011.

3.10.2018.
12:16
PIXSELL
VOYO logo

Već teška situacija postala je još teža jer prema dokumentima koje je objavio Nacional, Milijan Brkić je kao zamjenik glavnog ravnatelja policije još prije sedam godina dojavljivao policijske korake osobama pod tajnim nadzorom. Iz MUP-a su izvijestili kako su tužiteljstvo dvaput obavještavali o probijenim mjerama 2011. godine. 

Naime, policija je jučer poslala priopćenje u kojem tvrdi da je sve još tada proslijedila DORH-u u lipnju iste godine, no nije bilo jasno kako je to mogla učiniti prije nego što je uopće sastavljeno izvješće o Milijanu Brkiću jer izvještaj koji potpisuje policajac koji je kasnije vodio operaciju u kojoj je uhićen Milan Bandić datira od 25. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u današnjem priopćenju pokušala to pojasniti:

"Nadležna ustrojstvena jedinica policije, koja je u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu provodila kriminalističko istraživanje, obavijestila je navedeno državno odvjetništvo o svim operativno interesantnim saznanjima o kompromitaciji provedbe posebnih dokaznih radnji, u dva navrata tijekom 2011. godine", stoji u odgovoru MUP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navode, prvi put su tužiteljstvo obavijestili krajem lipnja 2011. godine i potom sredinom srpnja 2011., a nakon čega su tim povodom i poduzimane zajedničke mjere i radnje.

"Pismeno objavljeno u tjedniku, a koje je nadležna ustrojstvena jedinica policije 25. srpnja 2011. godine uputila Upravi kriminalističke policije, ne predstavlja prva saznanja o kompromitaciji, već predstavlja izvješće o svim mjerama i radnjama koje su u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom poduzete u navedenom kriminalističkom istraživanju", izvijestili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo