potvrdili su nam / Muljao s imovinom? Glavnom državnom inspektoru opalili novčanu kaznu jer nije pobrojao sve što ima

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Danas.hr

Mikulić je povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer nije priložio dokaze za usklađivanje prijavljene imovine u izvješćima o imovinskom stanju obveznika s podacima o imovini utvrđenim u postupku provjere na temelju podataka pribavljenih od nadležnih tijela. Kaznu je izreklo Povjerenstvo za sukob interesa, moći će ju platiti u tri obroka

11.5.2023.
13:46
Patrik Macek/PIXSELL/Danas.hr
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je s gotovo 900 eura glavnog državnog inspektora Andriju Mikulića jer u imovinskoj kartici nije pobrojao svu svoju imovinu, kao i imovinu supruge te sve promjene u prihodima.

Iz Povjerenstva su za Danas.hr potvrdili da je došlo do "propusta navođenja drugog prihoda dužnosnika od trgovačkog društva Vodoprivreda Zagreb d.d., propust navođenja promjena u visini plaće supruge na godišnjoj razini, propust navođenja ukupne površine nekretnine, dvorišta, stambene zgrade i kuće u Malinskoj, pogrešno navođenja okolnosti osobnog suvlasništva s trećim osobama nad nekretninom u vlasništvu supruge, propust navođenja određenih nekretnina u suvlasništvu supruge te prodaje suvlasničkog dijela jedne od nekretnina u suvlasništvu supruge".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer nije priložio dokaze za usklađivanje prijavljene imovine u izvješćima o imovinskom stanju obveznika s podacima o imovini utvrđenim u postupku provjere na temelju podataka pribavljenih od nadležnih tijela.

Povjerenstvo je Mikulića kaznilo s 865 eura, kaznu će moći platiti u tri rate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontaktirali smo i samog Mikulića za komentar te nam je kratko kazao da je u Hrvatskom saboru te da se obratimo njegovoj glasnogovornici Ivoni Župan koja je odbila naš poziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo