MUDRA 83-GODIŠNJAKINJA STALA NA KRAJ PREVARANTIMA: / Priredila im sačekušu s policijom, pa ih strpala u zatvor

Image
Foto: Filip Brala / PIXSELL

U posljednje su vrijeme starije osobe često žrtve lukavih prevaranata koji im uzmu novac.

16.12.2016.
19:46
Filip Brala / PIXSELL
VOYO logo

Zadarska je policija jučer ulovila prevaranta starijih ljudi, a sve zahvaljujući sačekuši koju je priredila 83-godišnjakinja koju je 36-godišnjak namjeravao prevariti, piše 24sata.

Nazvala ju lažna bankarica i rekla da podigne novac sa svojeg računa

Jedna je prevarantica jučer nazvala umirovljenicu na kućni telefon i rekla joj da zove iz banke u kojoj starica ima štednju. Dodala je da socijalno baki duguje 60.000 kuna, no da joj taj novac ne može isplatiti zbog ušteđevine na računu i savjetovala 83-godišnjakinji da novac s računa podigne kako bi joj mogla sjesti uplata. Srećom je ova umirovljenica bila dovoljno mudra pa je sama nazvala socijalno, gdje su joj rekli da joj ne duguju novac i da svoj novac ne diže s računa jer se vjerojatno radi o prevari. Baka je i sama shvatila da prevaranti već znaju sve njezine podatke pa je javila sestri i nećakinji, koje su alarmirale policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baka otišla kući u pratnji policajaca

'Bila sam u policiji kad me je ‘bankarica’ opet nazvala i pitala jesam li digla pare, a ja sam joj rekla da jesam. Policajci su mi dali mig da joj kažem da ću biti kući za sat vremena, pa sam tako i učinila', ispričala je ova 83-godišnjakinja i dodala da se s varalicom dogovorila naći u stanu kako bi 'nešto prepisala s njezine osobne'.

Kući se zaputila u pratnji dva policajca. Kad je prevarant kojeg je lažna službenica banke poslala po novac pozvonio, policajci su s pištoljima krenuli za njim. Poznat im je od prije, jer je taj 36-godišnjak sa svojom 31-godišnjom partnericom dosad prevario već desetak starijih ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarac je pokušao pobjeći stepenicama, no policajci su ga brzo uhvatili.

Image
RUMUNJ PREVARIO STARCA: /

Ukrao mu zlatni nakit vrijedan 50.000 kuna

Image
RUMUNJ PREVARIO STARCA: /

Ukrao mu zlatni nakit vrijedan 50.000 kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo