NOVA MUČNA SVJEDOČANSTVA / 'Beba mi se rodila mrtva... Liječnik je bio bezobrazan, šokirao me izjavom'

Image
Foto: Screanshoot/HRT

Majke iz vinkovačkog kraja odlučile su osnovati udrugu koja bi štitila sve Slavonke. Učinile su to nakon ružnih iskustava pri porodima u bolnici u Vinkovcima.

22.2.2016.
7:46
Screanshoot/HRT
VOYO logo

Nakon što je Matea Janković iz Ivankova javno progovorila o tome kako je rodila mrtvu bebu u vinkovačkoj bolnici, javile su se i mnoge druge žene koje tvrde da su imale slična iskustva i to - s istim liječnikom, piše HRT. Mnoge od njih šutjele su godinama, među njima i Lilijanu koja tvrdi da je i ona umalo rodila mrtvo dijete.

Image
POTRESNA PRIČA IZ RODILIŠTA U VINKOVCIMA: /

'Moj Ivano bi bio živ da je doktor htio napraviti carski rez'

Image
POTRESNA PRIČA IZ RODILIŠTA U VINKOVCIMA: /

'Moj Ivano bi bio živ da je doktor htio napraviti carski rez'

Opisuje da nije mogla tiskati na porodu, a da je bebi srce sve slabije kucalo te da ju je liječnik porodio u zadnji tren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se mala rodila, bila je mlitava, mrtva, rekao mi je da ne tužim njega, jer ako dijete i preživi da će biti retardirano", priča Lilijana, koja danas ima zdravu sedmogodišnjakinju, no traži da se liječniku licencija ukine. Isto želi i Ivana Hamunajerc iz Slakovaca. Tvrdi da je liječnik tijekom poroda bio neljubazan te da joj je na svako njeno pitanje odgovarao riječima :"Što to tebe briga".

Na porodu slomljena zdjelica

Marija Zubić iz Viđinaca, pak, živi već tri godine sa slomljenom zdjelicom koja se dogodila tijekom poroda. Prije porođaja žalila se liječnicima na strašne bolove, tražila je CTG pregled, no nisu je poslušali. Liječnik je, kaže, bio neljubazan i bezobrazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge se žene, ističu, u rađaonicama psihički zlostavlja i zanemaruje. Zato će njih tri osnovati udrugu za zaštitu svih majki iz Slavonije, piše HRT. No, na njihovu stranicu na Facebooku ovih je dana reagirao sin prozvanog vinkovačkog liječnika koji je napisao: "Poštovane, vaša stranica je prijavljena policiji i Državnom odvjetništvu RH. Svi komentari koji se mogu protumačiti kao kleveta, govor mržnje ili prijetnja biti će sankcionirani od istih.

Hvala svima na podršci". Dodajmo svemu da je njegovog oca, pak, DORH-u, prijavila Matea Janković tereteći ga za nemar pri porodu tijekom kojeg je rodila mrtvu bebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo