Mrze li me zato što sam žena? Gdje je Sarnavka?

Jadranka Kosor navodno se ovih dana jednoj bliskoj suradnici požalila zbog mržnje koju prosvjednici iskazuju prema njoj. Upitala je i zašto je ne zaštiti Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e.

6.3.2011.
10:59
VOYO logo

Sve masovniji prosvjedi koji se šire Hrvatskom čini se da su prilično kosnuli premijerku Jadranku Kosor.

Iako je prosvjede komentirala samo jednom, kad je od novinara bila "stjerana u kut", Kosor navodno samo glumi, ali teško spava i nije joj lako, tvrdi Jutarnji list, koji se poziva na neimenovane izvore bliske predsjednici Vlade i HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se njezino uvježbano hladno lice teško čita, suradnici kažu da Kosor odaju gestikulacije. "Vidi se po njezinom držanju, pokretima. Na licu joj se ništa ne vidi, ali energija koja je prati u takvim trenucima, sve govori", rekao je jedan od njezinih suradnika.

List popisuje i tko je podržava, a tko radi protiv nje i ističe kako je jedini HDZ-ovac koji je ustrajno i javno brani Andrija Hebrang. Tek se nedavno oglasio i Vladimir Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednike će razočarati što Kosor, navodno, ne namjerava odustati i otići. List dodaje da je premijerka planirala obratiti se javnosti na temu prosvjeda, no da je Predsjedništvo HDZ-a donijelo suprotnu odluku.

Naljutilo ju je, tvrdi Jutarnji, što su je novinari pred potpredsjednicom Europske komisije zaduženom za pravosuđe, temeljna prava i građanstvo Viviane Reding, pitali hoće li podnijeti ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije joj jasno zašto je to pitaju dok je Reding hvali! Ona je uvjerena da radi dobro za Hrvatsku", kazala je jedna njezina suradnica.

Jadranka Kosor navodno se ovih dana jednoj bliskoj suradnici požalila zbog mržnje koju prosvjednici iskazuju prema njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno ju je osobito kosnulo prosvjedovanje ispred njezinog stana u kojem je u tom trenutku bila samo njezina majka, za koju je jako vezana.

Prosvjed pred njenom kućom ju je prenerazio, a za mržnju građana prema njoj krivi izričito SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suradnicu je upitala i zašto je ne zaštiti Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e.

Sarnavka, koja je i sama sudjelovala u prosvjedima protiv Kosor, na pitanje zašto nije kao u nekim drugim slučajevima stala u obranu premijerke odgovorila je: "Ne može Kosor cijelo vrijeme imati dvojnu ulogu; malo je šefica države i opasni političar, a onda je drugi dan treba štititi. Isprva smo reagirali na seksizam u odnosu na nju koji postoji, ali ona na naše poruke nije reagirala. Zašto bih ja nju štitila kad ne prepoznajem da je ona mene igdje zaštitila, ni kao ženu, ni kao aktivisticu. Ona nas treba štititi, a ne mi nju. I ne protestiram protiv nje kao žene nego njezine politike."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka je štite njezini savjetnici. Svaki dan je u drugom kaputu ili kostimu, nikad je nisam vidjela dva puta u istoj odjevnoj kombinaciji, dok narod nema ni za kruh..." dodaje Sarnavka.

Vezani članci:

arti-201103040677006 arti-201103050258006 arti-201103050217006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo