ušao na forbesovu listu / Mladi inovator otkrio nove projekte: 'Penzija nije opcija, ovi će proizvodi generirati pravi uspjeh!'

Nedavno ga je magazin Forbes uvrstio među 30 najperspektivnijih poduzetnika ispod 30 godina

21.2.2019.
21:30
VOYO logo

Izumitelj pametne klupe Ivan Mrvoš ima tek 23 godine, a nedavno ga je magazin Forbes uvrstio među 30 najperspektivnijih poduzetnika ispod 30 godina. 

Sve je počelo prije 4 godine u garaži kad je uspješno izbacio na tržište pametnu solarnu klupu. Danas se njegovi proizvodi nalaze na trgovinama u 40 zemalja svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

On baš i nema vremena za odmor. Pametne klupe više ne sastavlja sam, ali zato posljednje četiri godine uspješno širi tvrtku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Normalno da je meni u početku bilo super šta sam slagao klupe ali kako je firma rasla tako i vi kao onaj koji je vodi morate se početi baviti nekim drugim aktivnostima tako da sam danas rijetko kad u proizvodnji”, kaže nam. 

Sastavljanje pametnih klupa je krenulo iz garaže, a tvrtka je prošle godine imala 9 milijuna kuna prihoda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš cilj je raditi proizvode koji su pametniji"

Imaju dva osnovna modela pametnih klupa koje prikupljaju sunčevu energiju I pune bateriju mobitela, a koje su se raširile po cijelom svijetu, na više od 40 tržišta.

"Iskreno nisam znao što očekivati krenuli smo sve od nekog početka od nule pa dokle dođemo... Zasad smo zadovoljni našim uspjehom”, govori nam zaposlenik Josip Balić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo sad na 41 ili 42 tržišta - imamo Dubai, Katar, ne znam što sve ne. I Engleska,  Francuska, Njemačka. Tako da mnogo država, mnogo jezika, mnogo izazova", dodaje drugi zaposlenik Luka Jelić.

Izazove voli i Ivan Mrvoš koji planira nove proizvode, ali i veće prihode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš cilj je raditi proizvode koji su pametniji. Osim klupa bit će i kanta za smeće i rasvjetnih tijela, punjači električnih automobila. To su stvari na kojima počinjemo raditi i koje će generirati pravi uspjeh", kaže u razgovoru za RTL Ivan Mrvoš.

Osim što vodi tvrtku sa više od 30 zaposlenih, vikendom studira, a o ranoj mirovini ipak ne razmišlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je više nekakva šala normalno da je teško očekivati da ćete s 30 godina početi mirovati. Penzija i to nije opcija, ali da je moguće nekav exit, da se u nekom trenutku proda cjelokupna firma naravno da je moguća opcija i to je nešto čemu naši investitori teže", iskreno će.

No solinski inovator zasad tek razmišlja o novim izumima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo