MRAK-TARITAŠ O TODORIĆEVOM BLOGANJU: 'Interesantne su objave koje kreću kasno navečer ili rano ujutro'

Image
Foto: PIXSELL

Anka Mrak Taritaš gostovala je u Točki na tjedan N1 Televizije i komentirala novu objavu Ivice Todorića.

24.9.2017.
14:23
PIXSELL
VOYO logo

"Na našoj sceni su interesantne objave koje kreću kasno navečer ili rano ujutro. Interesantno je da se Todorić sad krenuo obraćati iz dana u dan. U proteklih 25 godina vrlo rijetko se obraćao javnosti, ignorirao je činjenicu da javnost uopće postoji i da bi nešto trebala znati. Novinari nisu bili dobrodošli. To se zove naknadna pamet. Kad sam vidjela Kulmerove dvore, on s visine gleda na Zagreb i kaže: Ja sve mogu. Sad jednako tako gleda na Hrvatsku", kazala je Mrak Taritaš u razgovoru za N1.

Protiv lexa Agrokor

Podsjetila je kako je u Saboru glasala protiv uvođenja lexa Agrokor, budući da nije imala informacije o onome što se u koncernu doista događa. Prema njezinim riječima rezultat te državne intervencije trebao bi omogućiti da se u Hrvatskoj više nikada ne dogodi da vlada ide spašavati jednu privatnu kompaniju. Uvjerena je, pak, da će građani plaćati krive poteze i Todorića i Plenkovića, kao i njegovih najbližih suradnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Željko Mršić

"Nema nijednog argumenta s kojim bi mi na bilo koji način stali u obranu Todorića. Sad stižu priče koje su se prije mogle čuti samo po kuloarima, a sad su u javnosti", rekla je Mrak Taritaš koja drži da i Vlada i građani imaju razloga za zabrinutost zbog mogućih Todorićevih tužbi, ali i trškova arbitraže.

Tri faze slučaja Agrokor

"Tu trebamo gledati na tri faze. Jedna velika faza u kojoj je Todorić mogao napraviti sve ovo što je napravio. Drugi krug je kad je država krenula spašavati privatnu tvrtku pod izlikom spašavanja radnih mjesta. Očito se Todorić boji uhićenja, a očito je i da su se gospoda odvjetnici počeli bojati toga. Treća je faza da je Todorić proizvod situacije koja se u Hrvatskoj nikad nije smjela dogoditi, ali koju sad moramo rješavati. Institucije trebaju odraditi svoje do kraja. Preveliko je klupko, svi su uključeni i treba se vidjeti što je čija politička odgovornost u ovom zadnjem koraku spašavanja", smatra Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Ona osobno, priznaje, prema istražnim povjerenstvima, kakvo se predlaže i za Agrokor, nema pozitivan stav, jer predugo traju i upitan je rezultat njihovog rada. Međutim, za Agrokor bi, paralelno s istragom što ju vodi DORH, istražno povjerenstvo ipak trebalo osnovati.

Zdravko Marić je sigurno sve znao

"U Saboru ne bi trebao sjediti nitko tko je protiv toga", dodaje i pita: "Gospodine Todoriću, gdje ste dosad bili? Zašto niste rekli da je krivo to što rade Plenković i Dalić? Gdje je on bio u tom periodu? Sjedio je i mislio da će proći ispod radara, da mu se neće dogoditi ništa, kao i svih ovih godina. On je došao u situaciju kad je shvatio da će rezultati revizije pokazati brljanja, da ne kažem neku grublju riječ, i sad se odlučio javiti", naglasila je Mrak Taritaš po činjem je mišljenju bilo naivno prihvaćati tvrdnju da Zdravko Marić neke stvari nije znao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možete raditi u jednoj kompaniji, a da neke stvari ne znate. Kao ministar financija neke stvari morate znati i nas ni u jednom trenutku Plenković nije uvjerio u to da Marić neke stvari nije znao", zaključila je Mrak Taritaš.

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo