Protiv interesa javnosti / Mrak-Taritaš: 'Građani će izgubiti Zagreb. Razvijat će se po mjeri Bandića, lojtru mu drži Plenković'

Image
Foto: RTL Screenshot

Bandić za provedbu planiranih izmjena treba suglasnost ministarstava, odnosno podršku premijera

27.6.2019.
11:59
RTL Screenshot
VOYO logo

Predsjednica kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš istaknula je u četvrtak kako će zbog izmjena Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagrepčani izgubiti svoj grad, optuživši gradonačelnika Milan Bandić da sustavno prekraja GUP po vlastitoj i mjeri svojih prijatelja i kumova.

Mrak-Taritaš je na konferenciji za novinare istaknula kako će se dopune i izmjene GUP-a koje nisu bile na javnoj raspravi 2017. godine naći na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine 10. i 11. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je poručila da Bandić za provedbu planiranih izmjena treba suglasnost ministarstava, odnosno podršku premijera Andreja Plenkovića.

Spomenula je da se za bilo kakve izmjene Hipodroma treba napraviti krajobraznu studiju, a da su zgrade na Velesajmu nepokretno zaštićeno kulturno dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da to uopće dođe na sjednicu i raspravu, bit će potrebne suglasnosti ministarstava, a ne sumnjam da će to Bandić s Plenkovićem uspjeti", izjavila je.

Istaknula je da Bandić godinama pokušava napraviti GUP po vlastitoj i mjeri svojih prijatelja i kumova te da sustavno "gricka dio po dio grada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrak Taritaš je kazala i da se iza ovih izmjena GUP osim projekata Hipodroma i Velesajma krije još 17 lokacija, od Radničke ceste, Domovinskog mosta, Ciglane i Prečkog, za koje GUP predviđa da kod preuređenje nema potrebe graditi urbanistički plan uređenja, već će ona izvoditi gradskim projektima.

"Građani Zagreba izgubit će svoj grad, koji se od 1750-ih razvija na temelju prostornih planova, a sad će se razvijati po mjeri Bandića gdje mu lojtru drži Plenković", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo