MRAK TARITAŠ BANDIĆA NAZVALA 'RASTROŠNIM PAJACEM': / 'Grad s najvećim proračunom i prirezom uspio je otjerati u bankrot'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell
8.4.2020.
11:21
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš ocijenila je u srijedu da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uspio grad s najvećim proračunom i prirezom u Hrvatskoj konačno dokrajčiti i otjerati u bankrot.

"Zagreb ima 60 posto veći proračun po stanovniku od ostatka Hrvatske, ali ovaj rastrošni pajac koji je mislio da može raditi što hoće, uspio ga je otjerati u bankrot - prije svake male općine ili grada", izjavila je Mrak-Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenila je da su mjere privremene obustave izvršavanja gradskog proračuna, koje potpisuje Bandić, objava bankrota Zagreba, dok drugi gradovi predstavljaju mjere za pomoć svojim gospodarstvima. Također smatra i da su na naplatu došli svi Bandićevi "loši poslovi i katastrofalne odluke".

"Prenapuhane cijene za svaki i najmanji poslić u gradu i novac koji odlazi tko zna gdje, njegovi kumovi i partneri, zapošljavanja bez kriterija, kraja i konca, kupovanje birača mjerama kao što je roditelj odgojitelj - omča oko vrata Zagreba se zategnula", upozorila je Mrak-Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neodrživost gradskih financija

Podsjetila je da su i Državna revizija i sama zagrebačka pročelnica za financije već dulje vrijeme upozoravali na neodrživost gradskih financija i potrebu brzih i ozbiljnih promjena, ali da za njih nije bilo sluha, kao ni za GLAS-ove prijedloge u Gradskoj skupštini.

GLAS je još prije koronavirusa i potresa uputio zahtjev da se predstavi detaljno financijsko izvješće grada, s planom suočavanja s dugovima jer je, ističe Mrak-Taritaš, bilo jasno kako stvari stoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo sada dopustiti Bandiću da se izvlači na ta dva događaja. Za financije Grada Zagreba Milan Bandić je bio puno veća šteta i od korone i od potresa", poručila je.

Godine upravljanja ovog katastrofalno lošeg gradonačelnika, tvrdi, s promašenim ulaganjima i odlukama, novcem koji curi na sve strane, a bez trunke pametnog planiranja ili razvoja, došle su na naplatu u najgori mogući trenutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrak-Taritaš očekuje da je sljedeća žrtva koja će pasti Zagrebački holding jer "Holding i Grad ionako funkcioniraju kao spojene posude - stalno se pretače iz jedne u drugu, a kod tog pretakanja iscurile su milijarde".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo