Glasajte u anketi! / Može li Kujundžić preživjeti glasovanje o opozivu? 'Raspravu željno čekam i spreman sam'

Što se mene osobno tiče, ja je željno čekam i spreman sam

8.8.2019.
18:31
VOYO logo

Može li preživjeti još jedno glasovanje o neovjerenju u Hrvatskom saboru nije siguran ni sam ministar zdravstva Milan Kujundžić. Za RTL je poručio kako će o tome odlučiti on osobno zajedno s premijerom Plenkovićem.

Saborske zastupnike koji su uputili zahtjev za njegovu smjenu u Saboru ne spominje, no ta će se rasprava održati pitanje je samo kada. Iz Vlade smatraju da se zbog toga ne treba održati izvenredna sjednica Sabora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici Mosta pisali predsjednici

No tu sjednicu može sazvati i predsjednica, tako su zastupnici Mosta pisali predsjednici. Ono što iz njezinog ureda poručuju da su taj zahtjev zaprimili no da još uvijek nisu donijeli odluku. 

Neslužbeno konzultiraju ustavne stručnjake, a sve će biti poznato već sutra ili u narednih nekoliko dana. Ipak ne čini se izgledno da bi se odlučila na takav potez da sazove izvanrednu sjednicu jer su i oko te teme ustavni stručnjaci podjeljeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danu kada će se u Saboru raspravljati o njegovu opozivu se, uvjerava - veseli. No, bit će to nakon godišnjeg odmora.

"Što se mene osobno tiče, ja je željno čekam i spreman sam, a da li je držati tijekom ljeta i dodatno trošiti novce i čekati redovito, mislim da ipak ne bi trebali Hrvatima trošiti novce zato što se netko hoće malo u Saboru razgovarati", komentirao je ministar Milan Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most je zahtjev za njegovim opozivom predao prije gotovo 20 dana, a iako je rok za raspravu 30 dana od predaje Sabor je na ljetnoj stanci, a izvanrednu sjednicu ne žele sazvati ni vladajući, dok predsjednica kojoj je Most prije dva dana i pismeno poslao zahtjev još vijeća o odgovoru.  

"Očekujemo da predsjednica uskoro odgovori i javno na ovaj naš dopis. Odgovornost Vlade ispred Parlamenta je trajna, a nije, ja bih rekao, ona ne ovisi o tome koje je doba godine, ne ovisi o odmorima zastupnika i mislim da se ta sjednica Sabora mora održati neovisno o tome što misli ili predsjednik Vlade ili predsjednik Sabora ili predsjednica države", kazao je politički tajnik Mosta, Nikola Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I predsjednica je nezadovoljna

Upravo je predsjednica javno izrazila nezadovoljstvo što Kujundžić nije smjenjen u nedavnoj rekonstrukciji uz objašnjenje da u zdravstvu u protekle tri godine nije napravljeno gotovo ništa. 

Na pitanje što bi kazao onima koji ga kritiziraju, koji kažu da u njegovom resoru ništa nije napravljeno protekle tri godine, a među njima je bila i predsjednica, Kujundžić kaže kako ga ne zanimaju komentari osoba koje ne poznaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nerado razgovaram s ljudima koji ne znaju. Tako da ću se i sad suzdržati odgovora. Smisao je nešto znati napraviti, a ne pričati. Pa tako u ove tri godine što je sve Vlada napravila, napravljeno je više u zdravstvenom sustavu nego zadnjih 15 godina", poručio je.

Fronta otvorena prije godinu dana

Frontu prema Kujundžiću oporba je otvorila prije godinu dana. I tada su skupljeni potpisi, održana rasprava, ali Kujundžić je preživio glasovanje u Saboru. Može li ponovno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ovisi o dva čovjeka. Jedan je premijer, a drugi sam ja, svaki od nas ima svoja promišljanja pa ćemo vidjeti. Kaže narod živi bili, pa vidjeli", kaže ministar Kujundžić.

Most je od Ustavnog suda zatražio mišljenje o tome treba li se održati izvanredna sjednica, no, kako doznajemo, namjeravaju im odgovoriti tek krajem mjeseca, pa je do povratka zastupnika u klupe sredinom rujna Kujundžić siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo