karamarko opleo i po milanoviću / 'Možda je premijer pogriješio što je pozvao druge kandidate, inzistiramo da to bude samo Brkić'

'Mi iz specifičnih razloga, zbog situacije koja stvorila oko gospodina Brkića, inzistiramo da on bude jedini kandidat. Ne možemo dopustiti da se njemu radi ono što se radi', poručio je Karamarko

10.3.2016.
17:45
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u četvrtak je u Karlovcu nazočio svečanom obilježavanju 26. obljetnice osnutka HDZ-a Karlovačke županije, a prije je odgovario na novinarska pitanja.

Tom prilikom je ponovio kako je Milijan Brkić njihov jedini kandidat za ministra branitelja te da ne zna ništa o kandidaturi Đure Glogoškog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako komentira to što je premijer Tihomir Orešković pozvao braniteljske udruge da da i oni predlože svog kandidata, iako je to mjesto u kvoti Domoljubne koalicije, Karamarko kaže kako je to možda greška.  

"Možda je greška, a možda i nije. Možda je premijer mislio na članove HDZ-a. Prema tome, mi iz specifičnih razloga zbog situacije koja stvorila oko gospodina Brkića, inzistiramo da on bude jedini kandidat. Ne možemo dopustiti da se njemu radi ono što se radi", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na komentar kako sada već ima puno više kandidata za ministra branitelja, šef HDZ-a kaže kako ih sve cijene i poštuju kao branitelje, ali da HDZ ima jednog jedinog kandidata.

"Svi ti ljudi su zaslužili da ih se poštuje i cijeni, ali naravno da ćemo mi dići ruku za Milijana Brkića", rekao je Karamarko.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

(Slavko Midzor/PIXSELL)

Na upit novinara je li se premijer Orešković oteo kontroli jer nikako da donese odluku o novom ministru branitelja, Karamarko je nasmijao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa kako bi se on oteo kontroli? On je predsjednik Vlade. Pa on je jedan jako ugodan čovjek i vrlo dobro surađujemo", kazao je Karamarko.

O trakavici oko razriješavanja Lozančića, šef HDZ-a je poručio kako misli da se ta akcija treba privesti kraju. "Tu se slažemo, kucate na otvorena vrata", poručio je novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je novinarima prokomentirao i proračunske rezove te poručio kako se ne reže baš tako kako ispada. "Proračunski deficit je sveden na ispod tri posto, imamo dobre ocjene iz Bruxellesa za ovo. Vrijeme je da se počne raditi nešto konkretno, prošla Vlada nije radila ništa", istaknuo je.

"HDZ je relativni pobjednik izbora, ovo je ipak politika, prvo smo tražili kvalitetne, a tek onda stranački opredijeljene ljude da budu. Nemojmo zaboraviti da je HDZ i započeo s obranom Hrvatske. Mnogi branitelji su bili upravo iz naših redova", ponovio je Karamarko te se osvrnuo se i na to što je bivši premijer Zoran Milanović Milijana Brkića danas nazvao šakom jada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

(Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Image
'glogoški ne može biti ministar' /

Milanović: 'Trojica sjede u Banskim dvorima, međusobno ne razgovaraju, vjerojatno igraju igrice u svojim uredima'

Image
'glogoški ne može biti ministar' /

Milanović: 'Trojica sjede u Banskim dvorima, međusobno ne razgovaraju, vjerojatno igraju igrice u svojim uredima'

"Doista dno dna, tako se ne razgovara na javnoj sceni, pa ocijenite tko takve riječi može izgovarati. Ne cijenim Milanovića kao političara, to je čovjek koji želi vladati, a ne služiti. Svejedno, nikad mu ne bih nešto tako rekao. On je presmiješan, postao je vicmaher, stalno sam govorio da je standup komičar, a sada je i tragičar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zaključku je prokomentirao i Brkićevu poruku Miloradu Pupovcu da bi, ukoliko se u Hrvatskoj osjeća ugroženo, trebao otići negdje gdje se ne osjeća tako.

"Brkić se borio za Hrvatsku, Hrvate, i u Hrvatskoj za sve građane. Mislim da je to izvučeno iz konteksta", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, od ostalih kandidata za novog ministra branitelja, potvrđena su ova imena: Đuro Glogoški, Branko Borković, Stjepan Šterc i Zlatko Tomašić, tako da je pred premijerom Tihomirom Oreškovićem težak odabir.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo