BIVŠA DRŽAVNA TAJNICA / Radila samo sedam dana u Ministarstvu poljoprivrede: Mostovka Ružica Vukovac traži plaću '6 plus 6'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vukovac je 13. travnja imenovana na dužnost državne tajnice, a razriješena je 28. travnja

12.5.2017.
22:08
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Mostova Ružica Vukovac bila je državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede samo dva tjedna u travnju, i to zapravo samo sedam radnih dana, a ovih je dana za taj svoj kratkotrajni angažman podnijela zahtjev za “šest plus šest” plaća na koje imaju pravo državni službenici, piše Jutarnji list.

Vukovac je 13. travnja imenovana na dužnost državne tajnice, a razriješena je 28. travnja, nakon što je premijer Plenković smijenio ministre i državne tajnike Mosta. Kada se oduzmu uskrsni praznici, Vukovac je na poslu bila sedam radnih dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Jutarnji list nije uspio doći do Ružice Vukovac, dobili su potvrdu iz Ministarstva poljoprivrede da je Mostovka podnijela zahtjev za "šest plus šest". Vukovac se nakon imenovanja za državnu tajnicu kandidirala i kao Mostova kandidatkinja za žuanicu Brodsko-posavske županije

Valja podsjetiti i da se Vukovac nakon što je imenovana za državnu tajnicu kandidirala i kao Mostova kandidatkinja za županicu Brodsko-posavske županije na lokalnim izborima, te je donedavno obnašala dužnost načelnice Općine Velika Kopanica sve dok joj HDZ nije srušio proračun za ovu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša saborska zastupnica Mosta je i nesuđena ministrica poljoprivrede u prvoj Vladi HDZ-a i Mosta. U Mostu su razmišljali da je postave na tu funkciju da im je tada pripao taj resor u Vladi, no kako se tražilo stručnjake na to je mjesto postavljen Davor Romić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo