KAD ZVIJEZDE UTIHNU / Imamo statistiku o aktivnosti zastupnika u Skupštini - udarnici su sada najtiši, a od Možemo lošija samo jedna stranka

Image
Foto: Pixsell

Najlošiju statistiku imaju bivša v.d. gradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević, nesuđeni kandidat za gradonačelnika, a kasnije kandidat za zamjenika Jelene Pavičić Vukičević, Otto Barić, i već sada bivši šef i bivši član Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro, koji se na Skupštini nisu pojavili od konstituirajuće sjednice

28.8.2021.
16:13
Pixsell
VOYO logo

Zagrebačka Gradska skupština do sada je održala tri sjednice, na kojima se raspravljalo u važnima, ali i o malo manje važnima temama za Grad Zagreb. Dok su neki zastupnici nastavili biti aktivni te sudjeluju u raspravama, ali i u političkom životu koji se odvija izvan tih sjednica, neki su zastupnici jako šutljivi, a do sada se od njih nije čulo apsolutno ništa za skupštinskom govornicom.

Tako barem govore podaci o aktivnosti zastupnika, a do kojih su došli zastupnici Mosta koji su iz toga napravili zanimljivu računicu o (ne)aktivnosti gradskih političara. Prema računici, upravo su Mostovci u ove tri sjednice bili najaktivniji, dok su najmanje aktivni bili zastupnici stranaka bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika – stranke Možemo! i Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti. No, krenimo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'POTREBNA JE RADIKALNA PROMJENA' /

Tomaševićev zamjenik otkrio glavni kamen spoticanja u priči o obnovi i kada bi mogla krenuti

Image
'POTREBNA JE RADIKALNA PROMJENA' /

Tomaševićev zamjenik otkrio glavni kamen spoticanja u priči o obnovi i kada bi mogla krenuti

Zaboravili da su u Skupštini?

Najlošiju statistiku imaju bivša v.d. gradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević, nesuđeni kandidat za gradonačelnika, a kasnije kandidat za zamjenika Jelene Pavičić Vukičević, Otto Barić, i već sada bivši šef i bivši član Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro.

Njih troje ne samo da nisu ništa progovorili, već su se u Skupštini pojavili samo na konstituirajućoj Sjednici, dok im na druge dvije nije bilo niti traga niti glasa sudeći po podacima koje je iz Grada na njihov zahtjev dobio Klub zastupnika Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče aktivnosti u odnosu na broj zastupnika, tu uvjerljivo prednjači Most, a tri njihova zastupnika ukupno su 40 puta izašli za govornicu što je u prosjeku 13,33 puta po zastupniku.

Klub zastupnika HDZ-HSLS (5 zastupnika) ukupno je 56 puta izašao za govornicu, što je u prosjeku 11,20 puta po zastupniku, klub zastupnika SDP-a (5 zastupnika) 24 su puta izašli na govornicu, što je u prosjeku 4,80 puta po zastupniku, a Klub zastupnika DP-Zelena lista (5 zastupnika) ukupno je 16 puta izašao za govornicu, što je u prosjeku 3,20 puta po zastupniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandićevi i Tomaševićevi su jako šutljivi

Zastupnici platforme Možemo, njih 23, ukupno su 28 puta izašli na govornicu. To je prema izračunu u prosjeku 1,22 puta po zastupniku.

Manji prosjek ima samo Klub zastupnika stranke pokojnog gradonačelnika, koji broji pet zastupnika. Oni su 5 puta izašli za govornicu, odnosno imaju prosjek 1 po zastupniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Skupštini je do sada najviše govorio Trpimir Goluža – 22 puta. Dva puta je bila riječ o pitanjima i prijedlozima, 12 puta se javio za raspravu te je imao 8 replika. Odmah iza njega je HDZ-ov Davor Filipović koji je u raspravi sudjelovao 9 puta te je imao 12 replika.

Nemaju što za reći

U tablici koju smo dobili na uvid, navedeni su i neki zastupnici koji su se u rad Skupštine uključili kasnije, ali i oni koji su svoje mandate zamrznuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Je li do nepoznavanja funkcioniranja Skupštine ili zastupnici jednostavno nemaju što za reći, za sada nije poznato. No bit će zanimljivo kada se podvuče crta nakon nekog vremena.

Do tada se možda neki spavači probude, a neki se pak možda sjete da bi povremeno trebalo doći na sjednicu Skupštine u koju ih je narod odabrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo