'POTREBNA JE RADIKALNA PROMJENA' / Tomaševićev zamjenik otkrio glavni kamen spoticanja u priči o obnovi i kada bi mogla krenuti

Korlaet se osvrnuo i na obustavljenu mjeru roditelj-odgajatelj te otkrio je li se ona zauvijek prestaje provoditi

26.8.2021.
20:52
VOYO logo

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet otkrio je za RTL Danas hoće li u Gradu Zagrebu podržati izmjene Zakona o obnovi. Na pitanje je li moguće da će imovinsko-pravni odnosi kočiti priču o obnovi, Korlaet je rekao da je moguće da je, ali ne u tolikoj mjeri.

"Pokazuje se da je to glavni kamen spoticanja i da se mora nešto radikalno mijenjati u tom smislu", kazao je Korlaet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REZOLUTAN MINISTAR /

Horvat najavio izmjenu Zakona o obnovi: 'Već duže vrijeme naglašavam tri ključna problema koja ne daju bržu dinamiku'

Image
REZOLUTAN MINISTAR /

Horvat najavio izmjenu Zakona o obnovi: 'Već duže vrijeme naglašavam tri ključna problema koja ne daju bržu dinamiku'

Izmjene zakona idu na jesen

S obzirom da će Možemo! podržati izmjene Zakona o obnovi, Korlaet je otkrio i hoće li tražiti od države da na sebe preuzme financiranje konstrukcijske obnove objekata.

"To bi značajno ubrzalo i pojednostavilo stvar jer se radi o 20 posto. Konstrukcijska obnova je dio obnove zgrade, 50 do 60 posto", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove jeseni će se o izmjenama zakona govoriti u Saboru, a Korlaet je komentirao znači li to da će obnova krenuti tek na proljeće u punom jeku.

"Prema našim informacijama izmjene zakona idu na jesen, kao izmjene zakona o vlasništvu i upravljanju zgradama. Već sljedeći četvrtak je izmjena programa mjera na Vladi koji se dotiču tri stvari: prva je regulacija cjenika radova u obnovi, drugo su kriteriji za odabir izvođača i treće je opis sadržaja elaborata završnog izvješća. Ako se to promjeni u programu mjera mislim da će obnova krenuti", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjera roditelj-odgajatelj: Negativan utjecaj na budžet

Osvrnuo se i na obustavljenu mjeru roditelj-odgajatelj te otkrio je li se ona zauvijek prestaje provoditi ili postoje šanse da se ponovno vrati.

"Mjera je privremeno obustavljan dok ne proanaliziramo njene učinke. Ona će se kroz raspravu ukinuti skroz ili će se redefinirati tako da nije toliko financijski udar na budžet Grada. Ona je imala negativno eksponencijalan učinak na budžet grada", zaključio je Korlaet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo