ŠVEB IZGLASAN ZA RAVNATELJA HRT-a / Mostovci prije toga demonstrativno napustili sabornicu: Raspudić poručio: 'Ne želimo ni fizički nazočiti daljnjem valjanju u blatu!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Apeliram na poštene ljude na HRT-u da se usprotive', poručio je Raspudić i pozvao cijelu oporbu da ne sudjeluje na sjednici

20.10.2021.
10:11
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnici Hrvatskog sabora danas su na sjednici glasovali o prijedlogu Odbora za informiranje, informatizaciju i medije da se kandidata Roberta Šveba imenuje ravnateljem Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Od 132 zastupnika, za Švebovo imenovanje glasovalo ih je 77, dok ih je 55 bilo protiv. Ruku za Šveba dignulo je i troje zastupnika Kluba SDSS-a, koji je dio saborske većine, a čiji je Milorad Pupovac u utorak poručio da taj Klub nikome ne može dati bjanko povjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Glasanje o izboru ravnatelja HRT-a

"Dat ćemo mu uvjetnu podršku, do prvog izvještaja o financiranju i realizaciji programa HRT-a", rekao je Pupovac.

Zastupnici Mosta izašli iz sabornice

Iako je sjednica Sabora tek započela prvi je stanku zatražio Vilim Matula u ime Zeleno-lijevog bloka, a potom i Nino Raspudić iz Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi iz Mosta, kao i oporba, smo učinili sve da spriječimo ovakav izbor. Apeliram na poštene ljude na HRT-u da se usprotive. Tražim stanku kako bismo mi iz kluba u miru mogli napustiti ovu sjednicu, ne želimo ni fizički nazočiti daljnjem valjanju u blatu sukoba interesa i korupcije", rekao je Raspudić.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nino Raspudić tijekom glasanja o izboru ravnatelja HRT-a

Pozvao je cijelu oporbu da učini isto, nakon čega su zastupnici Mosta izašli iz sabornice. "Došao iz Sinja da odeš, a kad si trebao nije te bilo", rekla je Anka Mrak Taritaš zastupniku Miri Bulju dok je izlazio iz sabornice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ kaže da je Šveb najbolji kandidat

Vladajući, prije svih HDZ, odbacuje oporbene prozivke, tumače kako je Šveb najbolji od svih kandidata koji su se javili na javni poziv i koje je saslušao nadležni saborski Odbor za medije.

"Podržat ćemo Šveba, odluku smo donijeli nakon razgovora s kandidatima i proučavanja njihovih programa. Obavili smo svoju dužnost u okviru koje smo obvezni predložiti Saboru temeljem referenci i programa kandidata koji dolazi u obzir za ravnateljsku poziciju", rekao je Mario Kapulica (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo