MOSTOV MINISTAR PROGOVORIO: / Evo kome je palo na pamet da proda dio HEP-a kako bi se otkupila INA

Image

Ministar energetike Slaven Dobrović, gostujući na N1 televiziji, otkrio je tko stoji iza ideje o prodaji 25 posto dionica HEP-a te otkupu MOL-ovog udjela u Ini tim novcem.

6.1.2017.
20:21
VOYO logo

"Recimo da je taj prijedlog došao iz redova HDZ-a, konkretnije od potpredsjednice Vlade Martine Dalić", kazao je Dobrović u intervjuu u emisiji Točka na tjedan na N1 televiziji.

Image
DOBROVIĆ: /

'Most podržava ideju da se Ina kupi novcem od prodaje HEP-a! Buljeve izjave? Reagirao je sa srcem...'

Image
DOBROVIĆ: /

'Most podržava ideju da se Ina kupi novcem od prodaje HEP-a! Buljeve izjave? Reagirao je sa srcem...'

Dobrović: Nisam ja smislio tu transakciju

Time je odgovorio na izravno pitanje je li čitava transakcija bila ideja potpredsjednice Vlade te dodao da on, kao resorni ministar, nije smislio takav potez jer, kaže, ne dolazi iz financijaških krugova, već se razumije u inženjersku struku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

N1 piše kako će biti zanimljivo vidjeti hoće li podatak da je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva predložila otkup Ine novcem od privatizacije HEP-a, utjecati na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Potpredsjendica Vlade u sukobu interesa?

Naime, to će povjerenstvo uskoro odlučivati ima li temelja za pokretanje postupka istraživanja potencijalnog sukoba interesa potpredsjednice Vlade budući da je njezin suprug član Uprave Ine. "Povjerenstvo je zaprimilo prijavu podnesenu protiv dužnosnice Martine Dalić, potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice gospodarstva, u kojoj se ukazuje da je njezin suprug član uprave Ine te je o navedenoj prijavi Povjerenstvo dužno raspravljati. Sukladno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, podnositelju prijave jamči se zaštita anonimnosti. Dužnosnica od Povjerenstva nije zatražila mišljenje o ovim okolnostima. Povodom podnesene prijave, sukladno zakonom propisanom postupku, Povjerenstvo će donositi odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka na javnoj sjednici. O vremenu održavanja javne sjednice na kojoj će ovaj predmet biti uvršten kao jedna od točaka dnevnog reda, javnost će biti pravovremeno obaviještena", priopćilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo