Most zvan čežnja /

Gradnji Pelješkog mosta prijeti nova odgoda: zbog tužbe austrijskog Strabaga mogući početak radova tek 2020.

Austrijski Strabag je podigao tužbu upravnom sudu, što bi gradnju mosta moglo odgoditi i za dvije godine, u najcrnijem scenariju dovodi se u pitanje i 1,7 milijardi kuna koje nam daje Europa

16.4.2018.
18:40
VOYO logo

I tako po tko zna koji put gradnja mosta opet pod upitnikom. 85-godišnji Obrad iz Kleka čeka ga tako zadnjih 30 godina i kaže kako misli da njegovu gradnju neće niti dočekati. Žalbe su bile odbačene, potpisivanje o gradnji mosta sa kinezima na domak ruke.

Nije prošlo niti mjesec dana, a austrijski Strabag je najavio tužbu upravnom sudu, što bi gradnju mosta moglo odgoditi i za dvije godine, u najcrnijem scenariju dovodi se u pitanje i 1,7 milijardi kuna koje nam daje Europa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Strabag potvrdio: Upravnom sudu podnijeli tužbu na odluku o izvođaču radova na Pelješkom mostu 

Nikola Dobroslavić dubrovačko-neretvanski župan ne krije nezadovoljstvo, pa na moguću tužbu ošto poručuje: "Smeta nas malo da neki ponuđači zapravo tretiraju ovu državu kao neku koloniju svoju, jer na ovakav način se odnositi prema odlukama državnih tijela kao sto je državna komisija mislim da nije primjereno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posramio je i meksičke i španjolske sapunice zajedno, a i Ratove zvijezda, jer saga o pelješkom mostu nema kraja, nakon svečanih otvorenja radova, nevidljivih radova, žalbi, odbacivanja žalbi most zvan čežnja sigurno će dobiti još novih epizoda

Jer sa sretnim ili tužnim završetkom, kad je riječ o ovom mostu, nitko ne može sa sigurnošću ništa prognozirati. Pelješki most ide dalje, uvjerava ministar Oleg Butković nakon što je na otoku Pašmanu potpisao Ugovor kojim se s 32 milijuna kuna financira gradnja trajektne luke Tkon, te ukupno osam milijuna kuna za luke Turanj, Petrčane i Mandre na otoku Pagu.

Ministar prometa kaže da se nitko ne može žaliti na odluku Državne komisije, nego samo podnijeti tužbu Upravnom sudu. "Tužbe i sudske procese neću i ne smijem komentirati. Trebate pitati građane i građanke dubrovačko-neretvanske županije. Ono što oni odgovore, to je i moj odgovor. Mi u ponedjeljak 23. imamo potpisivanje o gradnji Pelješkog mosta", kazao je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo