brigljević i ćosić / Most u sve većim problemima: Stranku napustili županijski vijećnici u Sisku

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Brigljević i Ćosić naglasili su da se na parlamenatarnim izborima ne namjeravaju angažirati na listama drugih stranaka

21.5.2020.
12:20
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Vijećnici sisačko-moslavačke Županijske skupštine, ujedno osnivači i čelnici Županijske organizacije Mosta NL, Milan Brigljević i Petar Ćosić, istupili su iz stranke i u četvrtak najavili da će do kraja mandata nastaviti raditi kao neovisni vijećnici u Županijskog skupštini.

"Iako naše ostavke nisu prihvatili članovi koordinacije, a ni tajnik stranke, mi nismo odustali od svog stava da smo umorni i potrošeni od borbe za sustav, organizaciju i razvoj ljudskih potencijala u stranci s malim pomacima", priopćili su u četvrtak Brigljević i Ćosić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za aktualni trenutak istupanja iz Mosta napominju da je "razlog jednostavan. Nitko od ljudi koji donose odluke u stranci prije ili poslije ne bi pridavao važnost tome da dva osnivača organizacije odlaze. Sada, zbog izbora će se možda postaviti pitanje prijeke potrebe stvaranja sustava i razvoja organizacije na principima razvoja ljudskog potencijala a ne samo na pukoj zamjeni ljudi", stoji u priopćenju Brigljevića i Ćosića.

Image
ODLAZI JOŠ JEDAN MOSTOVAC /

'Prečesto sam osjećao frustraciju zbog nemogućnosti da neke stvari promjenim na bolje'

Image
ODLAZI JOŠ JEDAN MOSTOVAC /

'Prečesto sam osjećao frustraciju zbog nemogućnosti da neke stvari promjenim na bolje'

Također su naglasili da se na predstojećim parlamenatarnim izborima ne namjeravaju angažirati na listama drugih političkih stranaka.

Ujedno su najavili da ostaju u županijskoj Skupštini kao neovisni vijećnici i nastavljaju suradnju s oporbom do kraja mandata.

Nezadovoljan "padom unutarnje demokratičnosti" i izostankom dijaloga saborski zastupnik Mosta Slaven Dobrović napustio je stranku u utorak. Most je posljednjih dana napustilo još dvoje članova užeg vodstva, Ružica Vukovac i Vlado Marić. Povlačenje iz politike najavila je i saborska zastupnica Ines Strenja koja je još jesenas napustila stranku, no ostala je u Mostovu saborskom klubu, dok je saborska zastupnica Mosta Nezavisnih lista Ivana Ninčević-Lesandrić najavila u srijedu da se povlači iz političkog života.

Da će na parlamentarne izbore izaći kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta NL objavila je u srijedu filozofkinja i bioetičarka Marija Selak Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo