CURI IM VRIJEME /

Most u fotofinišu prikupljanja potpisa, Miletić otkrio koji ih je incident 'pogurao': 'Hvala ekipa, dali ste nam vjetar u leđa'

Za raspisivanje trebaju skupiti gotovo 370 tisuća potpisa, a upravo će im današnji zadnji dan potpisivanja, tvrde, presuditi

18.12.2021.
19:05
VOYO logo

Mostova referendumska inicijativa treba skupiti točno 368.446 potpisa, a posljednjeg dana skupljanja Mostovci još nisu sigurni imaju li dovoljno. Već je 5 do 12. U finišu kampanje svaki potpis iz svakog kraja Hrvatske je važan.

"Narod jednostavno nije zadovoljan kako upravljaju. To je svima jasno i to je neko zdravorazumsko razmišljanje da ovo nema smisla i da mjere nisu dobre", kazala je Iris Veronika Čelić iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne da mi se svaka tri dana 50 kuna plaćati. Idem na poštu, bilo gdje da odem, sad sam bila kod zubara, 50 kuna sam platila da bi išla kod zubara", kazala je Zagrepčanka Nadica Kordić.

Image
HVATAJU ZADNJU ŠANSU /

Komešanje na desnici zbog referenduma Mosta: Uoči sutrašnjeg zadnjeg dana prikupljanja potpisa - šalju poziv ljevici

Image
HVATAJU ZADNJU ŠANSU /

Komešanje na desnici zbog referenduma Mosta: Uoči sutrašnjeg zadnjeg dana prikupljanja potpisa - šalju poziv ljevici

"Ja sam protiv ovoga. Protiv svega ovoga jer nažalost sam imala jako lošu situaciju. Jer sam izgubila blizance zbog ovoga, zbog cjepiva", kazala je Jasmina Dambić iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostove saborske snage i danas su na štandovima od Zagreba, preko Rijeke i Splita do Metkovića. Optimistično otklanjaju svaku mogućnost da potpisa neće biti dovoljno.

"Ako danas bude dan jednako dobar kao i jučer, uvjeren sam da ćemo doći do cilja. Dakle, svaki potpis je bitan, svaki građanin nam je bitan", kazao je Nikola Grmoja.

"Gorila nam je Dalmacija, naravno, pozitivno, cijela Slavonija, kolega Troskot i ja smo bili u Osijeku i Slavonskom Brodu. Zagreb puca po šavovima, masovno nam ljudi potpisuju, velik sam optimist, uvjeren sam da ćemo uspjeti", kazao je Marin Miletić.

Samouvjereni su iako su, kažu, njihovi volonteri potpise prikupljali u nikad gorim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skupljat potpise u 12.mjesecu po ovim hladnoćama po nekoliko sati, po smrzotinama, s herpesima, stajali su i s osmijesima dočekivali ljude i evo, potpisi se i dalje skupljaju", kazao je Zvonimir Troskot.

"Iako je ovdje u Dalmaciji bura, hladno vrijeme, ali sunce izlazi i mislim da ćemo doći do potrebnog broja potpisa. Da smo imali bolje vremenske uvjete, uvjeren sam da bi broj bio puno, puno veći", tvrdi Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iako tvrde da brojeve redovito prate i kontroliraju, koliko potpisa su prikupili, još uvijek skrivaju.

"Nismo mi skupina Alana Forda, dakle, točno znamo u potpis sve, ali dopustit ćete nam da dobijemo sve potpisne liste, danas skupljamo do pola noći, i da onda sazovemo presicu", kazao je Miletić.

Ali Miletić nešto ipak otkriva - na prikupljanje potpisa utjecao je incident na posljednjoj sjednici Sabora u kojem se Most sukobio i s vladajućom većinom i kolegama u oporbi.

"Donijeli su nam na desetke tisuća potpisa više dan poslije. Ja im se zahvaljujem. Zahvaljujem se SDP-u i Možemo što su pomogli da narod progleda i da nam daju snažni vjetar u leđa. Hvala im. Hvala Peđa, hvala ekipa", kazao je Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisi se prikupljaju večeras do ponoći, a, ako je suditi prema izjavama Mostovaca, odlučivat će fotofiniš.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo