nastavljaju se pregovori / MOST: 'Danas neće biti odluke o saborskoj većini, tražite odgovornost od HDZ-a i SDP-a'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sastanak Nacionalnog vijeća Mosta nezavisnih lista i saborskih zastupnika započeo je danas u 10 sati u središnjem uredu u Smičiklasovoj. Nakon toga, Most nastavlja razgovore s HDZ-om i SDP-om

2.12.2015.
11:12
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Sastanak Nacionalnog vijeća Mosta nezavisnih lista i saborskih zastupnika započeo je danas u 10 sati u središnjem uredu u Smičiklasovoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazeći na sastanak Nacionalnog vijeća Robert Podolnjak kazao je kako njemu nitko ništa nije nudio te da ne zna ništa o navodnoj trgovini mandata, koju policija istražuje od jučer.

"Uvijek se stavlja odgovornost na male stranke, a nikad na velike. Tražite odgovornost od SDP-a i HDZ-a. Vidjet ćemo što ćemo dogovoriti oko Sabora, ali proces konzultacija se nastavlja. Vi znate da su ustavni stručnjaci rekli da to može trajati i dva mjeseca", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan što će ukoliko dođe po novih izbora, odgovorio je: "Mi ćemo tražiti na prvoj radnoj sjednici ukidanje privilegija zastupnika".

Jure Martinović također je ponudio kako ne zna ništa o istraži kupnje mandata te dodao da se pusti USKOK da radi svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Lovrinović naglasio je da danas neće biti nikakve odluke oko HDZ-a ili SDP-a, nego će se podnijeti izvješća o pregovorima. Nije htio odgovoriti tko je bliže njihovim zahtjevima.

Ružica Vukovac istaknula je kako bi bilo pošteno da oni koji su izišli iz Mosta vrate mandate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, Most nastavlja razgovore s HDZ-om i SDP-om. Tema sastanaka je usuglašavanje prijedloga iznesenih u proteklome razdoblju, a dodatno će se razgovarati o konstituiranju Sabora i formiranju Vlade.

U 13 sati održat će se sastanak sa SDP-om u stranačkim prostorijama SDP-a, a sastanak s HDZ-om održat će se u 15 sati u stranačkim prostorijama HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku Mosta i SDP-a navodno će sudjelovati i Zoran Milanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo