'To je čista laž!' /

Most Čiovo dobio novi u nizu najavljenih datuma završetka, građani bijesni: 'Hrvatskim cestama uopće više ne vjerujemo'

Otvorene su ponude za nastavak gradnje mosta kopno-Čiovo, a kako doznajemo iz Hrvatskih cesta izvođač za nastavak radova trebao bi biti odabran do kraja tjedna

4.10.2017.
19:07
VOYO logo

Na novi natječaj pristigle su dvije ponude, a most bi konačno trebao biti završen u lipnju sljedeće godine. Ipak, građani Trogira i Čiova nisu impresionirani novim najavama te bijesno poručuju: "Hrvatskim cestama uopće više ne vjerujemo!"

Sljedeće sezone, ako je vjerovati Hrvatskim cestama, više ne bi trebalo biti prizoda gužvi jer bi čiovski most, koji je postao simbol krize hrvatskog građevinskog sektora, konačno trebao biti završen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most će biti u funkciji do 15. lipnja sljedeće godine", najavljuje TamaraPajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Na tabli koja sadrži informacije o projektu jasno je vidljivo kada je on trebao biti završen tako da Čiovljani i Trogirani uopće ne vjeruju novim najavama Hrvatskih cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je čista laž! Ne mogu oni za sedam mjeseci napraviti ovo što treba napraviti. To je čista laž i bilo bi bolje da se uhvate i da vide kako je bilo ovo ljeto ovdje. Po četiri kilometra gužve, kolona za kolonom. Kako ih nije sramota da lažu ljude ovdje!?", ističe Marin s Čiova.

"Moje je mišljenje da neće. Sigurno. Ako bude ovako... Trenutno tu nema nikoga, ja ne znam tko radi ovdje", kazao nam je Jozo iz Trogira.

"Nikad ništa ne naprave pa onda ne vjerujem da će napraviti ni ovo", ističe Duje iz Trogira.

Skeptični su i lokalni političari. Tomislav je predstavnik Slatina, mjesta na Čiovu koje živi od turizma, a koje iz godine u godinu gubi novac zbog katastrofalnog stanja u prometu. Lipanj 2018. ni on ne smatra realnim rokom za dovršetak gradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje na otoku Čiovu u to više ama baš nitko ne vjeruje, pa ni ja. Znači, koga god pitali, to je nešto što je naprosto nemoguće, a i teoretski je nemoguće. Budimo iskreni i realni", poručuje TomislavAndriolić, predsjednik Mjesnog odbora Slatine.

Trogirani i Čiovljani bili bi, kažu nam, iznenađeni da se most uopće ikada i završi, a tko bi ih mogao kriviti zbog tog nepovjerenja kada su im obećali da će još 2015. imati završen most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike