MORH / zbog besparice poslao vojnike kućama

Zbog nedostatka novca sve gardijske brigade, odnosno sav operativni sastav Hrvatske vojske poslan je kući jer je Ministarstvo obrane prinuđeno na drastične mjere štednje.

5.2.2010.
9:23
VOYO logo

Budući da je Ministarstvo obrane prinuđeno na štednju, u vojarnama se održava samo hladni pogon, javlja HRT, a operativne postrojbe HV-a će zbog neimaštine do proljeća biti kući. U svibnju će vojsku pregledati i inspektori NATO-a, čija će ocjena stanja u HV-u biti i više no zanimljiva.

Naime, da stanje u MORH-u nije dobro pokazao je i podatak objavljen sredinom siječnja, da se odustalo od nekih projekata modernizacije, te da su prepolovljeni projekti koji su već započeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva mjera štednje u MORH-u bila je odustajanje od kupnje oklopnih vozila, odnosno nabavka upola manjeg broja od predloženog. MORH je, naime, predložio finskoj tvrtki Patria da Hrvatska umjesto 126 kupi tek 64 borbena oklopna vozila AMV 8X8. Ugovori vrijedni 180 milijuna eura potpisani su 2007. i 2008. godine, a MORH je zatražio i da im se produži rok otplate i isporuke vozila do 2018. godine.

Također, do daljnjega je odgođena i nabava novog borbenog zrakoplova, iako MiG-ovi lete još samo ovu i iduću godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo