PLEMENIT ČIN /

Vojnim helikopterom otišli po srce u Osijek i prevezli ga u KB Dubravu na transplantaciju

Image
Foto: MORH

Helikopter je poletio u ranim jutarnjim satima iz vojarne Lučko, prevozeći kiruršku opremu na heliodrom kod KBC-a Osijek

3.8.2024.
14:48
MORH
VOYO logo

Helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) izvršio je hitni zračni medicinski prijevoz transplantacijskog tima i organa na relaciji Zagreb – Osijek – Zagreb.

Na poziv transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravstva, posada HRZ-a prevezla je četveročlani transplantacijski tim, uključujući troje pripadnika HRZ-a, zajedno s transplantacijskim organom, srcem. Helikopter je poletio u ranim jutarnjim satima iz vojarne Lučko, prevozeći kiruršku opremu na heliodrom kod KBC-a Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uspješne operacije eksplantacije srca, tim je zajedno s organom poletio natrag prema Zagrebu, gdje je organ prevezen u KB Dubrava na daljnju medicinsku obradu.

Pilot helikoptera Mi-171 Sh naglasio je važnost ovakvih zadaća, izrazivši zahvalnost medicinskim timovima s kojima redovito surađuju. "Svaka prilika sudjelovanja u ovako plemenitoj zadaći podsjeća nas na važnost i neprocjenjivost ljudskog života. Nadam se da naši građani znaju da je HRZ uvijek tu za njih", rekao je pilot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Strani policajci čuvaju Kvarner: 'Danas sigurnost ima visoku cijenu, ali turisti su zadovoljni'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo