'BIO JE JAKO NERVOZAN' / Monstrum iz Kozari puteva posljednje je sati uoči krvavog pohoda proveo u kafiću: Najavio je što će učiniti? 'Nosio je sunčane naočale i...'

Image
Foto: PIXSELL

Posljednje sate uoči monstruoznog zločina, G.K. je proveo u kafiću na Kozari putevima

7.1.2023.
10:18
PIXSELL
VOYO logo

Jesu li u slučaju brutalnog ubojstva 1,5-godišnjeg djeteta u zagrebačkom naselju Kozari put te pokušaja ubojstva 42-godišnje djetetove majke zakazale institucije, odredit će pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, prenosi Jutarnji list.

Podsjetimo, već otprije osuđivani kriminalac i obiteljski nasilnik G.K., u večernjim je satima u srijedu došao do kuće svoje bivše nevjenčane supruge te nakon svađe nju i njezino malo dijete napao sjekirom. Dijete je preminulo od teških ozljeda, a majka završila u kritičnom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njegova kratkog bijega, u kojem je prouzrokovao i sudare s materijalnom štetom, počinio je samoubojstvo bacivši se pod kotače jurećeg kamiona na autocesti A3. U četvrtak su iz KB-a Dubrava dolazile zabrinjavajuće vijesti o stanju teško ozlijeđene majke za čiji su se život borili kirurzi, no jučer joj se stanje ipak stabiliziralo te, prema izjavama liječnika, više nije u životnoj opasnosti.

Image
BORI SE ZA ŽIVOT /

Novi detalji o žrtvi monstruma s Kozari boka: 'Dobila je toliko teške ozlijede da je i dalje kritično iako je operacija bila uspješna'

Image
BORI SE ZA ŽIVOT /

Novi detalji o žrtvi monstruma s Kozari boka: 'Dobila je toliko teške ozlijede da je i dalje kritično iako je operacija bila uspješna'

Monstrum je odavno poznat policiji

Kako prenosi Jutarnji, proces nadzora koji slijedi, bit će složen jer je postupanja i policije i Centra za socijalnu skrb u slučaju G.K. i njegove bivše partnerice, bilo više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je na konferenciji za novinare izvijestila da su i G.K. i njegova bivša supruga bili u tretmanu Centra za socijalnu skrb. Prijave ili naznake prijava jednoga bivšeg supružnika drugom događale su se naizmjenično. Policija je G.K. zbog tih prijava procesuirala tri puta, najprije prekršajno, a zatim i kazneno.

Najprije je 2016. policija protiv G.K. pokrenula prekršajni postupak zbog obiteljskog nasilja. Godinu dana poslije, 2017., ponovno je prijavljen, ovaj put kazneno, zbog prijetnje na štetu nevjenčane supruge te ga je policija predala pritvorskom nadzorniku, što znači da ga policija nije pustila da se u predstojećem postupku brani sa slobode. Godinu dana poslije, 2018., G.K. je zbog prijetnje prijavio svoju nevjenčanu suprugu, no ubrzo je prijavu povukao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem srpnja 2020., nevjenčana supruga ponovno je prijavila G.K. zbog dva kaznena djela: prijetnje i povreda djetetovih prava. Temeljem tih prijava policija ga je uhitila te je i tada predan pritvorskom nadzorniku. Sud je tada G.K. izdao mjeru zabrane prilaska nevjenčanoj supruzi i njezinoj djeci, koja je trajala od sredine prosinca 2020. do ožujka 2021. kada je ukinuta.

Image
Foto: Facebook

G.K. je tu mjeru poštivao. U kolovozu prošle godine Centar za socijalnu skrb izvijestio je policiju kako postoje naznake da su oboje bivših supružnika zaprijetili jedno drugom, no oboje su izjavili da prijetnji nije bilo. Sve do kobne srijede navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima je ‘uvijek bilo svađa’

Dan nakon stravičnog zločina susjedi, koji su i dalje u šoku, izjavili su za Jutarnji kako je među bivšim partnerima "uvijek bilo svađa". Štoviše, posvađali su se i prethodni dan, u utorak, no susjedi to nisu prijavili policiji jer su, kažu, "navikli". G.K. je bio otac srednjeg od troje djece D. P. te je redovito dolazio, a živio je samo nekoliko kuća dalje.

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ubojstvo u Kozari putu

“Odjednom su se pojavila brojna policijska kola i dva vozila Hitne pomoći. Čuo sam prije neku svađu na cesti, ali to je kod nas uobičajeno, nismo niti pomislili da bi se moglo ovakvo što dogoditi. Evo, sad mi suze idu na oči kad shvaćam što se dogodilo. Da sam to barem mogao ikako spriječiti”, izjavio je jedan od susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi tvrde da je G.K. bio osuđivan zbog nasilja i imovinskih delikata, ali se uglavnom ponašao normalno. No, nekoliko dana prije stravičnog zločina, opijao se u jednom lokalnom kafiću u kojem je i najavio što će učiniti, no nisu ga shvatili ozbiljno jer "takvi su kad popiju".

‘Bio je jako nervozan i ljut’

Posljednje sate uoči monstruoznog zločina, G.K. je proveo u kafiću na Kozari putevima. Supruga vlasnika izjavila je kako je tamo rijetko zalazio, najviše dva do triput godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ubojstvo u kući u Kozari putevima

“Te večeri bio je jako nervozan. Ja sam samo prošla i vidjela sam da nosi sunčane naočale. Uvijek ih je nosio, i po danu i po noći. Šetao je kafićem, razgovarao je s nekim mobitelom, vidjelo se da je ljut, ali nisam shvatila zašto”, rekla je za Jutarnji.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo