Tko tu koga i zašto plaća? /

'Moglo je ići i brže...': Imaju 3 zaposlena, troše milijune, a nakon 11 godina nemaju ni projekt

"Ta agencija je na zaposlene u protekloj godini potrošila negdje 700 tisuća kuna"

18.8.2018.
12:25
VOYO logo

Agencija za gospodarenjem otpadom dubrovačko-neretvanske županije od 2007. do 2014. imala je jednog zaposlenog, a sada ih broji tri. Mnogi za nju nisu čuli, no čuđenje u javnosti izazvala je spoznajom kako postoji već više od desetljeća, a projekt koji joj je glavni zadatak još nije ni blizu realizacije. Građani na jugu zapitali su se tko tu koga i zašto plaća.

Iako postoji već 11 godina rijetki su oni koji su uopće čuli za Županijsku agenciju za gospodarenje otpadom. Glavni zadatak agencije  je realizacija  županijskog centra za gospodarenje otpadom. Nakon toliko godina centar je još na dugom štapu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta agencija je na zaposlene u protekloj godini potrošila negdje 700 tisuća kuna. U ovih 10 godina taj je iznos vjerojatno milijunski, a nikakvih konkretnih rezultata oko centra za gospodarenje otpadom nema", zaključio je Nikola Grmoja, MOST-ov saborski zastupnik i županijski vijećnik.

Župan odgovara kako je agencija do 2014. godine imala jednog zaposlenog te kako je prijeko potrebna za ostvarivanje projekta teškog 49 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moglo je to ići i brže, ali nažalost imali smo opstrukcije najprije od ministrice Holy kad je ona bila ministrica zaštite okoliša. Tu smo izgubili godinu i nešto dana, nakon toga nam je MOST-ov ministar Dobrović omeo projekt na godinu do dvije dana", kaže dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Slavica je proglašena najboljom hrvatskom menadžericom u 2016. godini. Vlasnica je dviju turističkih agencija sa 45 zaposlenih. Kaže, kada imate privatni biznis stvari drukčije funkcioniraju.

"Kad ti imaš sigurne prihode koje će ti netko platit tipa županija, grad nebitno tko i kad nemaš rokove koje moraš ispoštovat to je onda drugačije to onda ide lagano. Mi svakako ne bi preživjeli jednu godinu, a ne 11 da moramo nešto plaćat bez nekog krajnjeg rezultata", komentira Slavica Grkeš, vlasnica turističke agencije.

Agencija je prije par mjeseci dobila novog direktora. U tijeku je ishođenje lokacijskih dozvola za centar koji bi najkasnije do 2022. godine trebao postati stvarnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo