Napisala uvodnik o mlijeku / 'Mlijeko i ja': Nakon epizode s jogurtom, Predsjednica osvanula i u mljekarskoj reviji

Image
Foto: Screenshot Twitter

Hrvatska predsjednica dala je svoju podršku mljekarskoj industriji

23.9.2018.
12:34
Screenshot Twitter
VOYO logo

Iako joj epizoda s jogurtima u Jugoslaviji vjerojatno nije trebala, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uvodnikom u mljekarskoj reviji "Mlijeko i ja" potvrdila je da je prava ljubiteljica mliječnih proizvoda. 

Ovih dana časopis "Mlijeko i ja" Hrvatske mljekarske udruge slavi jubilarnih deset godina, a povodom toga uvodnik za tu reviju napisala je Kolinda Grabar-Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mlijeko je namirnica na kojoj sam kao i većina nas odrasla, a naviku pijenja mlijeka prenijela sam i na svoju djecu. Konzumacijom domaćeg mlijeka i mliječnih proizvoda ujedno pridonosimo i kvalitetnijem načinu prehrane, što je osobito bitno za uravnoteženi razvoj djece i mladih", napisala je među ostalim Predsjednica koja je nedavno u intervjuu za Kleine Zeitung progovorila o svojim traumama u djetinjstvu vezanima uz odrastanje u komunizmu i - jogurt.  

“Nisam htjela ništa drugo nego da izađem iz toga. Htjela sam biti slobodna. Htjela sam imati mogućnost u dućanu birati između raznih vrsta jogurta, i da ne moram vlastima priopćavati koliko ću kruha trebati idućeg tjedna”, kazala je Grabar-Kitarović nakon čega se u hrvatskoj javnosti povela široka rasprava tko je što jeo i mogao u bivšoj Jugoslaviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U "Mljekarskoj reviji" Predsjednica je pak među ostalim napisala: 

"Stočarska tradicija prehranila je mnoge obitelji u prošlosti, a danas se ovaj sektor, kao uostalom i poljoprivredna djelatnost u cjelini nalazi u iznimno složenoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višestruki pad broja mliječnih krava u odnosu na prosjek Europske unije i proizvodnost mlijeka po kravi dio su poljoprivredne problematika čije rješavanje treba biti visoko na listi prioriteta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo