AFERA SMS / Mlijan Brkić ispitan u USKOK-u: Varga ga uoči uhićenja pitao treba li uništiti podatke?

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Kako se neslužbeno doznaje, Varga je nakon dojave da se nalazi pod tajnim mjerama poslao poruku Brkiću

21.12.2018.
7:41
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ispitan je prošloga tjedna u prostorijama USKOK-a u svojstvu svjedoka u aferi SMS, koja se vodi protiv bivšeg policijskog informatičara Franje Varge, a obuhvaćen je i Brkićev kum Blaž Curić, koji je do uhićenja bio vozač ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

Tužitelje su zanimale dvije teme. Jedna je njegov odnos s Franjom Vargom i pitanje korištenja određenih Varginih usluga, a druga je “pucanje” tajnih policijskih mjera, odnosno Brkićeva komunikacija kako s Vargom, tako i s Blažom Curićem u tjednu Vargina uhićenja, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Dan ili dva prije nego što je Varga uhićen 20. rujna u večernjim satima, policijski istražitelji, koji su nadzirali Vargu, zabilježili su da su Vargu kontaktirale dvije osobe zvučnih imena. Prva je nekadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a potom i Milijan Brkić koji mu je poslao SMS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U roku manjem od 48 sati, 20. rujna Vargu je nazvala tada nepoznata osoba s tzv. jednokratnog broja mobitela te ga je upozorila da je pod kriminalističkom obradom i da odmah uništi hard diskove i USB stickove. Nakon uhićenja Varga je sam istražiteljima rekao da ga je nazvao Blaž Curić.

Kako se neslužbeno doznaje, Varga je nakon dojave da se nalazi pod tajnim mjerama putem aplikacije Messenger poslao poruku upravo Milijanu Brkiću. Navodno ga je pitao treba li stvarno uništiti podatke. Odgovor navodno nije dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo