KAOS ZBOG TROVANJA / Mladić koji se otrovao u Zagrebu popio piće iz aparata. Slučaj u Rijeci: 'Popio je gurljaj i počeo rigati krv!'

Na fakultetu je postavljeno nekoliko aparata s pićima, mladić 94. godište konzumirao je piće za koje je kazao da je Coca Cola iz tog aparata

7.11.2023.
20:19
VOYO logo

Kako neslužbeno doznaje RTL Danas, nešto iza 15 sati u policiju je stigla dojava iz KBC-a Zagreb da je stigla jedna osoba za koju se sumnja da se otrovala na Prirodnoslovno matematičkom fakultetu i to na odsjeku fizike.

Na fakultetu je postavljeno nekoliko aparata s pićima, mladić 94. godište konzumirao je piće za koje je kazao da je Coca Cola iz tog aparata. Potražio je liječničku pomoć u KBC-u Zagreb, nastala je prava panika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mladić je u dobrom stanju, zadobio je blage opekline nepca i početnog dijela jednjaka bez razvoja dubljih ozljeda. vjerojatno je ta koncentracija kiseline u piću bila nešto manja tako da su i ozljede gotovo minimalne. Otpušten je na kućno liječenje", rekao je Tihomir Bradić, specijalist gastroenterologije u KBC-u Zagreb.

Image
BEROŠ O DRAMI /

Ministar za RTL: 'Trovanja u Zagrebu mijenjaju situaciju. Čuo sam se i s Božinovićem. Zabrinut je. Je li sve sabotaža? Moguće'

Image
BEROŠ O DRAMI /

Ministar za RTL: 'Trovanja u Zagrebu mijenjaju situaciju. Čuo sam se i s Božinovićem. Zabrinut je. Je li sve sabotaža? Moguće'

Dodao je i da se simptomi kod konzumacije kiseline i lužina promptno pokazuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek odmah osjeti pečenje i bol, a kasnije ako i proguta dolazi do bolova iza prsne kosti i u području žličice trbuha. Simptomi su uvijek promptni, nastaju odmah", kazao je Bradić pa dodao da će mladić proći bez težih posljedica.

"Ingestija kiseline i posebice lužina je po život opasna situacija koja može izazvati trajne ozljede organizma. Kod ovog pacijenta s blagim ozljedama sluznice ne vjerujem da će imati dugoročne posljedice…", poručio je specijalist pa dodao da savjetuje izbjegavanje konzumacije gaziranih pića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se razviju simptomi prilikom ingestije takve tekućine, pokušati je prekinuti, odmah ispljunuti i potražiti liječničku pomoć Osim pečenja, može se primijetiti promijenjen okus namirnice. Nikako ne treba pokušati razrijediti već progutanu tekućinu vodom, mlijekom, sode bikarbone jer to može dovesti egzotermne reakcije - stvaranja topline. Samim time i pogoršanje ozljede", zaključio je.

Mladić u Rijeci je stabilno

Mladić koji se otrovao mineralnom vodom s okusom u Rijeci je stabilno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjedoci prepričavaju da je to bilo strašno, da je naručio i dobio svoju bočicu mineralne, tvornički zatvorenu. Otpio gutljaj. Momentalno mu je pozlilo i počeo je povraćati krv. Svi su se šokirali, srećom konobari su ostali pribrani, pozvana je hitna pomoć koja je stigla u kratkom roku. Nije u jedinici Intezivnog liječenja, na bolničkom je odjelu. Njegovo je stanje stabilno", rekla je reporterka RTL-a Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo