MLADIĆ NAKON GODINU DANA RADA ZA RIMCA: / 'I da mi netko drugi ponudi veću plaću, ne bih otišao'

Image
Foto: Pixsell/Facebook

Priča ovog mladića dokazuje da Mate Rimac nije bez razloga jedan od najatraktivnijih domaćih poslodavaca.

23.10.2017.
17:07
Pixsell/Facebook
VOYO logo

Jedan od najpopularnijih i najpoželjnih poslodavaca u Hrvatskoj svakako je tvrtka Rimac Automobili. Za vrijeme studentskih dana o radnom mjestu kod Rimca sanjao je i 25-godišnji Matija Barišin iz malog baranjskog mjesta Draž. Na osječkom FERIT-u odstudirao je elektroenergetiku, pratio natječaje i konačno poslao životopis ekipi iz Svete Nedelje.

'Sjedili smo na kavama i čitali skripte, a u pauzama učenja otišao bih na web-stranice Rimac Automobila te provjeravao je li izišao kakav novi oglas za posao. No uvijek sam se podcjenjivao, smatrajući da ni jedan od tih poslova koji zahtijevaju diplomu ne bih znao raditi, jer nas fakultet nije baš pripremio za ta radna mjesta. U oglasima su bila navedena specifična područja, gdje je bilo potrebno poznavati rad u softverima s kojima se na faksu nismo susretali', rekao je Matija za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je mislio da neke poslove kod Rimca ne zna i ne može raditi, javio se za stažiranje. I na njegovo vlastito iznenađenje stigao je odgovor i poziv na razgovor putem Skypea.

Image
RIMAC OTVORENO O NAJTEŽEM RAZDOBLJU U ŽIVOTU, HAMMONDOVOJ NESREĆI, ALI I SVOM NOVOM AUTOMOBILU: /

'C2 će biti još luđi od Concepta One'

Image
RIMAC OTVORENO O NAJTEŽEM RAZDOBLJU U ŽIVOTU, HAMMONDOVOJ NESREĆI, ALI I SVOM NOVOM AUTOMOBILU: /

'C2 će biti još luđi od Concepta One'

'Bilo me je užasno strah, mislio sam da mi je ovo posljednja prilika da se pokažem u najboljem svjetlu pred poslodavcem u čijoj firmi sanjam raditi odavno. Nakon što je ipak sve prošlo u redu, pozvan sam u drugi krug i dogovorili smo razgovor već za tjedan dana. Iako je atmosfera bila opuštena, ponovno me bilo strah. Na dosta pitanja o mojim sposobnostima, znam li raditi određene stvari, odgovarao sam s 'ne znam, ali bih volio naučiti', jer nisam znao dovoljno. Činilo mi se da sve ide u lošem smjeru, kao kad profesoru na pet pitanja zaredom odgovorite 'ne znam', ali pretpostavljam da je u mom glasu osjetio da se želim truditi ili mu se svidjelo što sam svestran', kaže Matija koji je priliku da se dokaže dobio u odjelu baterijskih sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas, godinu dana kasnije, Matija kod Rimca ima stalni posao u kojem kontinuirano nadograđuje svoja znanja.

'U ovih godinu dana kako radim u Rimac Automobilima naučio sam toliko koliko nisam u pet godina studiranja. Mnogo ljubavi ulažem u svoj posao, znao sam ostajati 12-13 sati u firmi, otići kući i još raditi do 2 sata ujutro. U našoj firmi nema natjecanja, svi smo kao jedna obitelj, uvijek spremni pomoći jedni drugima. Mate Rimac je sjajan poslodavac, uvijek sve sasluša i imam osjećaj kao da s prijateljem radim na projektu, nikad se nije ponašao kao da je iznad mene. Čak da mi drugdje ponude veću plaću, ne bih išao za novcem, zaključuje svoju priču Matija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo