Mladić iz Siska obrijao glavu kako bi pružio podršku bolesnoj majci

Juraj se iz solidarnosti prema bolesnoj majci odlučio na jedinstveni potez – obrijao je glavu, a zatim zajedničku fotografiju popraćenu riječima: 'Volim ju najviše, sve bih napravio za nju!

31.1.2013.
14:31
VOYO logo

Snježana Gobac doznala je prije nekoliko mjeseci kako boluje od bolesti koja će joj uvelike promijeniti život, ali i način na koji gleda na njega i kako ga živi. Presudnu ulogu u tome odigrala je njezina obitelj, suprug Goran, kći Anja i sin Juraj, zbog čije se ljubavi odlučila ne predati tužnim mislima već skupiti snagu i boriti se.

Juraj se iz solidarnosti prema bolesnoj majci odlučio na jedinstveni potez – obrijao je glavu, a zatim zajedničku fotografiju popraćenu riječima: ''Volim ju najviše, sve bih napravio za nju! Zajedno ćemo proći tu bolest!'', podijelio na Facebooku i sve oduševio svojim optimizmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sama spoznaja o bolesti me je šokirala, a bojala sam se i kako će se s time nositi moja djeca i suprug. Ispočetka zbilja nikome nije bilo lako. Teško mi je bilo vidjeti kako se kći trudi oko mene, razveseljava me i tješi, a kada me primi za ruku, osjetim kako su joj ruke hladne i znojne, sve od te brige i straha za mene. Suprug mi je pravi prijatelj i partner, uz mene je cijelo vrijeme. Prijatelji i poznanici me svakodnevno zovu i provjeravaju kako sam, nude društvo i pomoć. Sve me to dodatno ohrabrilo. U teškim situacijama teško je biti sam'', poručila je Snježana za portal Ordinacija.hr.

'Ljubav je najbolja garancija za ozdravljenje'

Ispričala je i kako je njezin sin Juraj spontano obrijao glavu. Naime, doznala je kako će joj kosa nakon kemoterapija početi otpadati, pa se Snježana odlučila otići kod frizerke kako bo obrijala glavu. Veliko iznenađenje uslijedilo je sutradan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Juraj je nakon škole otišao kod moje frizerke i zatražio da ga obrije kao i mamu. Nisam mogla vjerovati svojim očima! Odmah smo se naravno fotografirali za uspomenu, nas dvoje ćelavaca. Ne mogu vam opisati taj osjećaj! Nisam uopće znala što bih rekla i mislila. No, tu iznenađenjima nije bio kraj. Te večeri sam se spremala na spavanje kada me nazvala moja Anja i rekla kako je Juraj fotografiju stavio na Facebook i kako ima već više od 100 lajkova. Ne mogu vam opisati kako sam se osjećala. Voljela bih da i drugi roditelji imaju priliku osjetiti toliko ljubavi od svoje djece. Juraj je sam došao na tu ideju, nikome nije ništa rekao. Poput pravog učitelja pokazao mi je da se itekako imam za što boriti i na koga osloniti, a ljubav koju mi pružaju moja djeca je uistinu neizmjerna i kroz nju sam spoznala pravu vrijednost i dragocjenost svoga života. Otada svoju bolest ne doživljavam kao tragediju'', poručila je Snježana i istaknula da je ''ljubav najbolja garancija za ozdravljenje''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo