Mladi stomatolog 'oteo' na stotine tuđih pacijenata?

Mladi dubrovački stomatolog koji je nedavno otvorio privatnu praksu, navodno je 'prisvojio' dio pacijenata prijavljenih kod drugih stomatologa, zbog čega je prijavljen HZZO-u .

6.12.2011.
12:50
VOYO logo

Sa svojim je pomagačima, tvrde mnogi dubrovački stomatolozi i njihovi pacijenti, na različite načine dr. Nikola Sršen dolazio do popisa imena, OIB-a i broja zdravstvenih knjižica više stotina Dubrovčana, pa su na popisu novih Sršenovih pacijenata i gotovo svi zaposlenici nekih dubrovačkih tvrtki. U Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje u formulare za promjenu stomatologa unosili su te podatke, a što je i najgore, krivotvorili su potpise osiguranika.

Pretpostavlja se da je na taj način u Dubrovniku oštećeno nekoliko stotina pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj dubrovačke ispostave HZZO-a Roberto Krile potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju da su zaprimili primjedbe osiguranika, koji tvrde kako su bez njihove volje prebačeni kod drugih stomatologa. Kaže da je nekoliko osoba osobno HZZO-u podnijelo pismeni prigovor, te da je u tijeku interna istraga u kojoj bi trebali biti utvrđene sve činjenice.

'Radi o zlobi nekih kolega'

Dr. Sršen kaže, pak, da je on sam najviše oštećen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedina je istina da sam pokušao skupiti 550 osiguranika, što je bio uvjet za potpisivanje ugovora s HZZO-om. Uz pomoć prijatelja i poznanika skupio sam oko 800 osiguranika. Kad sam čuo da se pojavio problem, odmah sam otišao u HZZO i tražio da se poštuje želja pacijenata. Mislim da se radi o zlobi nekih kolega čiji su pacijenti prešli k meni, te zavisti jer imam suvremenu opremu i najbolji materijal, te kod mene nema čekanja. Ja nisam kao većina zubara 'naslijedio' pacijente i opremu iz Doma zdravlja, a uvjeti su mi isti kao i njima", tvrdi dr. Sršen. Ispričao se svima koji su, kako kaže, greškom bili prebačeni kod kod njega te je izrazio žaljenje zbog svih neugodnosti koje su imali.

Među pacijentima koji su prebačeni kod dr. Sršena bilo je onih koje je osobno zamolio da mu potpišu "neke papire" kao potporu, pa su ljudi to i napravili, ne razmišljajući puno da su upravo promijenili liječnika. Zbog toga su se onda vraćali "starom" zubaru uz gnjavažu na HZZO-u. Zasigurno ima i onih koji su dobrovoljno odabrali toga mladog stomatologa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaznena prijava

Jedna od oštećenih osiguranica, koja je sasvim slučajno otkrila da više nije prijavljena kod svog zubara, kazala je za Slobodnu da će protiv dr. Sršena podići i kaznenu prijavu. "Ono što me najviše ljuti jest činjenica da su falsificirali moj potpis na službenom zahtjevu", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo